Februárban ismét szociális tűzifaosztás Miskolcon

Megosztás

2020 óta zsinórban ötödik éve, hogy a Velünk a Város vezetésével a szociálisan rászorulók ingyenes tűzifában részesülnek megyeszékhelyünkön. Most már a pontosabb részleteket is megismerhettük.

Fodor Zoltán, a Velünk a Város frakció képviselője a Minap munkatársának elmondta, a program idén is folytatódik. A legközelebbi osztásra 2024. február 5-6-án kerül sor a Városgazda Kabar utcai telephelyén, február 6-7-én pedig a nádasréti telephelyen.

Az önkormányzat szociális bizottságának elnöke, aki koordinálja a fakiosztást, arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, nem változtak az igénylés feltételei. A fához továbbra is úgy lehet hozzájutni, hogy a MESZEGYI területileg illetékes dolgozójánál bejelentik a jogosultságot. Ők megvizsgálták az igénylők rászorultságát, és amennyiben jogos, kiértesítik a teljesítés helyéről, idejéről. A kiosztást a Városgazda három telephelyén intézik Lyukóban, a Kabar utcán, valamint a nádasréti telephelyen. Az elszállításról a támogatásra jogosultaknak kellett gondoskodni.

A kivágott és beszállított fákat a városgazda dolgozói vágják össze, tekézik fel, és zsákolják be. Az elmúlt években összesen 2551 köbméter fát sikerült átadni, a városvezetés ezzel is igyekszik segíteni a rászoruló embereken a hidegebb hónapok során. „Miután családonként egy köbméter fára jogosultak az igénylők, biztosan állítható, hogy több ezer családnak segítünk a téli tüzelő pótlásában. A városvezetés szándéka nem változik. Elkötelezett a szociális tűzifaprogram folytatásában, erre idén is számíthatnak a nehéz sorban élő miskolciak” – húzta alá Fodor Zoltán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek