Nagy mennyiségű szociális tűzifát osztanak ki Miskolcon a rászorulóknak

Megosztás

Hasonlóan történik majd a kiosztás, ahogy az elmúlt években megszokhattuk. Rengeteg fát osztanak a rászorulóknak, összesen 277 köbméternyit, aki jogosult rá, semmiképpen se maradjon le róla, íme a részletek.

Az igényt a területileg illetékes MESZEGYI irodákban kell benyújtani.

A kiosztásra kerülő tűzifa aprítása és zsákokba csomagolása javában folyik a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Nádasréti telephelyén, ahol Fodor Zoltán önkormányzati képviselő, a szociális bizottság elnöke, mint a tűzifaosztás koordinátora és szervezője tájékoztatott arról, hogy a rendelkezésre álló készlet első részét október 26-27-én vehetik át azok, akik jelentkeztek és a MESZEGYI szakemberei igazolták a jogosultságukat. A részleteket a Minap osztotta meg.

Három helyen, más-más időpontokban vehetik majd át az igénylők a tűzifát, először a Nádasréti telephelyen a jövő héten csütörtökön és pénteken, majd Lyukóban november 14-16. között, a MESZEGYI épületénél, valamint a Kabar utcai MESZEGYI udvarában. Fontos, hogy senki ne induljon el vaktában ezekre a tűzifa átvételi pontokra, csak ha előzetesen értesítést kapott arról, hogy számára mikor és hol vehető át az igényelt tüzelő. Aki jogosultságát nem igazolták vissza és nem kapott értesítést, az nem vehet át szociális tűzifát sem. 

„Az idén összesen kétszázhetvenhét, big-bag zsákba csomagolt tűzifa kiosztására van lehetőségünk, amelyek egyenként egy köbméter tekézett tűzifát tartalmaznak. A jövő héten nyolcvan zsák talál itt a telephelyen gazdára, majd novemberben az egyik színhelyen szintén nyolcvan, a másikon száztizenhét” – ismertette Fodor Zoltán. 

Elmondta, a Városgazda vágta ki Miskolc területén azokat a fákat, amelyek kiszáradtak, megsérültek, veszélyessé váltak, vagy építkezések során termelték ki őket, és ezeket aprították fel tűzifának. Megtudtuk, ötmillió forint értékben dolgozzák fel és osztják ki a rendelkezésre álló faanyagot. Egy zsák eszmei értéke 18 ezer forint, amit a rászorulóknak természetesen nem kell kifizetniük, nekik csak az elszállításról kell önerőben gondoskodniuk. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek