Halálos közlekedési baleset történt Ózdnál

Megosztás

A város külterületén egy terepjáró egy fának csapódott, sofőrje nem élte túl a hatalmas csattanást.

Vasárnap este az Ózd külterületén történt közúti szerencsétlenség egyik áldozata nem élte túl az ütközést.

„Tegnap a kora esti órákban érkezett a jelzés az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság híradóügyeletére. A jelzés szerint Ózd és Királd közt a közúton egy terepjáró megpördült és a jeges úton fának csapódott. Kiérkezéskor a kollégáim megállapították, hogy a járműben ketten utaztak. Egy fő önerejéből elhagyta a járművet, egy másikat feszítővágó segítségével szabadítottak ki az összeroncsolódott karosszériából, akit átadtak a mentőszolgálatnak” – nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A sofőr beszorult az autóba, utasa súlyosan megsérült. A szélvédő a becsapódás hatására berobbant, a szilánkok jó része pedig a belső térbe hullott. A karosszéria is jelentősen megrongálódott. A terepjáró Ózd irányából Királd felé haladt. Az elsődleges információk szerint a kocsi megcsúszott, majd egy fának hajtott.

„Az ütközés következtében a gépjárműben utazó utas, illetve a gépjárművet vezető férfi is súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszíni ellátását követően a kórházba szállítás után, a kórházban a gépjárművezető súlyos sérülései következményeképpen elhalálozott. A körülményeknek a vizsgálatát az Ózdi Rendőrkapitányság folytatja, méghozzá büntetőeljárás keretein belül” – mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Az eset után az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a hatóságok. Ma délelőtt már csak a helyszínelés nyomai voltak láthatóak a 2524-es jelzésű út 1-es kilométerének környékén. A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki az útviszonyoknak és az időjárási körülményeknek megfelelően, kellő óvatossággal vezessen. Ha kell csökkentsük a sebességet és hosszabb féktávval számoljunk. (via Ózd.hu)

Kép forrása: Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek