Így nézett ki Miskolc, Tapolca és Lillafüred a II. világháború után – videó

Megosztás

Egészen pontosan 1948-ban készült felvételeket élvezhetünk. Ritka, amatőr felvétel került elő nemrég a második világháború utáni Miskolcról, de megtekinthetjük Tapolcát és Lillafüredet is eredeti szépségében.

Kifejezetten érdekes például a városi utcakép, gépkocsit például csak elvétve látunk a főutcán is, a villamos egészen régi gyártású, annál többen közlekednek kerékpárral. A tapolcai fürdő és csónakázótó is még az eredeti képet mutatja, ahogy a lillafüredi vízesés is. A környékén levő közutak pedig kezdetlegesek, igazi retro-érzést kapunk.

A videó leírása alapján a felvétel nemrég az USA-ban, egy családi archívumból került elő. A filmet egy Amerikában élő magyar származású orvos forgatta, az 1948-ban tett magyarországi látogatásán. Lépcsőzetesen is tekinthetünk Miskolc változására, 1948, illetve az ’50-es évek, majd a ’70-es és ’80-as évek, illetve 2010 után napjainkban. A videót Tarnóczi Józsefnek köszönhetjük.

1948 – Miskolc – Tapolca – Lillafüred

A felvétel nemrég az USA-ban, egy családi archívumból került elő! A filmet egy amerikában élő magyar származású orvos forgatta, az 1948-ban tett magyarországi látogatásán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek