Évtizedekre visszamenőleg ismerhetjük meg az Orbán-család tokaji földmutyiját

Megosztás

A Borsod24-et és az országos sajtót követő olvasóknak talán nem újdonság a történet, hogy Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya igazi nagybevásárlásba kezdett, már ami a tokaji borvidék területeit illeti. Korábban az anyja, Lévai Anikó nevén voltak az ingatlanok. A Partizán évtizedekre visszamenőleg kutatta fel a tokaji terjeszkedésük történetét.

Nem számított a világörökségi terület és az sem, hogy az állam elővásárlási joggal bírt – a miniszterelnök lánya (és persze veje) gondtalan élvezheti a 2023 tavaszán vásárolt 94 hektárnyi földet, amelynek igazán szövevényes története van, hiszen értelemszerűen nem a tavalyi évtől datálódik az Orbán-család kitüntetett figyelme.

Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó és üzlettársai tokaj-hegyaljai szőlőkről, borászatról dédelgettek nagyívű álmokat a 90-es évek második felében. Lévai aprópénzért, négyzetméterenként 2 forintért vásárolt földet. Csakhogy az ügyből botrány lett – írja a Partizán.

Lévai Anikó ezután kiszállt, helyére pedig különböző, hozzájuk közeli kapcsolatban levő üzlettársak érkeztek. Mikor már úgy érezték, a saját nevükön is vihetik a bizniszt, feltűnt Tiborcz István és Orbán Ráhel.

A Partizán a Péntek reggel címet viselő hírháttér anyagaiban hosszasan részletezi a botrányt a 2005-ös kirobbanásától kezdődően a különböző üzlettársak szerepén át egészen addig, hogy eljussunk napjainkba, amikor már névvel, arccal vállalják az Orbán-család tagjai a rengeteg tisztázatlan kérdést felvető földvásárlást.

„A több mint 25 éve tartó történet megmutatja: a családnak ma már nem kell félnie a következményektől” – írják.

Aki a rövidített, mindössze egy perces összefoglalóra kíváncsi, itt tudja megtekinteni, illetve egy húsz perces podcast is készült a témában.

🍇 Lévai Anikó megálmodta, Orbán Ráhel valóra váltja.

🍷Orbánék nem ismernek elveszett üzletet. Évtizedekkel a tokaji botrány után nevükre veszik a borbizniszt.👉 Jobban érdekel a téma? Akkor iratkozz fel a Pént…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek