Megütötték és megalázták iskolatársaikat a középiskolások Miskolcon, videót is készítettek

Megosztás

A két különböző, de felháborító esetre még tavasszal derült fény, most azonban új szakaszba ért a nyomozás. Elképesztő esetek megyeszékhelyünkön fiatalkorúak által végrehajtva.

A megalázó bűncselekményekről még videókat is készítettek az elkövetők és a bűntársak. A legmegalázóbb eset főszereplője egy mindössze 15 éves lány, aki diáktársával szemben követte el döbbenetes tetteit. A nyomozás új szakaszba lépett, erről számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság.

“Megalázó kényszerítés…
Egy diáklány egy bevásárlóközpontban alázta meg és ütötte meg ismerőseit Miskolcon. Az esetekről készült videók egy népszerű videómegosztóra is kikerültek, amelyek alapján kényszerítés és garázdaság miatt büntetőeljárás indult. A Miskolci Rendőrkapitányság lezárta az ügyet, és az iratokat megküldte az ügyészségnek.

A Miskolci Rendőrkapitányság még 2023. áprilisában jutott két olyan felvétel birtokába, amelyeken az látszik, hogy egy bevásárló központ parkolójában bántalmaznak, és megaláznak egy-egy diáklányt. Az egyik felvételen a szóbeli megfélemlítést követően a támadó megüt egy másik lányt. A másik videóban a verbális agressziót és a pofont követően az elkövető térdre kényszeríti áldozatát, akinek bocsánatot kell kérnie.”

A rendőrség megfogalmazta véleményét, vagy inkább óhaját:
“Fontos lenne, ha afelé közelítene a közösségi akarat, ha nem az ilyen jellegű felvételek készítése és az abban való szereplés válna antihős-poszttá, hanem ezek megakadályozása hős eposszá!

További információk: A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja az érintettek figyelmét, hogy gyermekeink védelme közös érdek. A rendőrségi tapasztalatok szerint a megaláztatással is együtt járó bűncselekmények sértettjei súlyos traumát élnek át. A félelem szülte közöny pedig megbénítja az eset szemtanúit is, akik szintén sérülnek lelkileg egy-egy ilyen esemény után. Ezért fontos, hogy a diákok, gyerekek tudják, hogy van megoldás, számíthatnak a családra, pedagógusokra, iskolaőrökre, rendőrökre, felnőttekre.” (A borítókép illusztráció, egy korábbi, Egerben történt hasonló bántalmazáskor készült)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek