Elképesztő módon alázták meg társaikat tinédzserek a Miskolc Plázában

Megosztás

Megrázó videók láttak napvilágot arról, hogy fiatal, vélhetően középiskolás lányok hogyan bántalmazzák, illetve alázzák meg társaikat. A felvételek a Miskolc Plázában készültek.

Az egyik videón, mely a pláza tetején készült egy lány megalázása látszik. Több társa veszi fenyegető módon körbe, miközben a videót készítő ekképp biztatja őket: „Pofozd meg, fejeld meg”. Az egyik lány végül megüti a fenyegetett társát, aki ennek hatására enged a kényszernek és letérdel támadói előtt. A videón még hallatszik, hogy egy másik lány elképedve azt mondja: „Most kajak g**i ennyire megalázzátok egymást?” A másik felvételen a parkolóházban másik társaság szerepel, szintén többen fenyegetnek egy lányt, kiabálva vele, majd meg is ütik.

A felvételek nem csak arra bizonyítékok, hogy a középiskolás lányok között is dívik egymás bántalmazása és megalázása, hanem arra is, hogy továbbra is készülnek az ilyen esetekről is felvételek, amelyek nyilvánossá tétele további megalázást jelent annak, aki a bántalmazást elszenvedi.

A bántalmazás, a másik fél megalázása és terrorizálása, és erről felvételek készítése és közzététele bűncselekménynek számít.

A két videót a boon.hu szerkesztőségének küldték el, akik továbbították a felvételeket a Miskolci Rendőrkapitányságra. Ott az illetékesek vizsgálják őket, akik később tájékoztatást ígértek arról, hogy milyen bűncselekményekkel és következményekkel kell szembenézniük a felvételen szereplőknek és az azokat készítőknek.

Kiemelt kép: illusztráció (szon.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek