Ilyen lesz a fontos kazincbarcikai körforgalom, már idén birtokba is vehetjük

Megosztás

Hosszú évek várakozása és tervezgetése után végre fizikálisan is megkezdődtek a munkálatok a közlekedési szempontból egyik legproblémásabb barcikai kereszteződésben.

Nemcsak a reggeli és az esti órákban, hanem napközben is nagy a forgalom a kereszteződésben. Aki a Pollack Mihály utcáról kanyarodna a Mátyás király útra, vagy a szupermarketből érkezik, sokszor hosszú perceket kénytelen várni, hogy folytathassa útját. Ezt az áldatlan állapotot hivatott megszüntetni az a beruházás, amelyet még 2019-ben ígért meg az itt élőknek a városvezetés, Szitka Péter polgármester irányításával. A megkérdezett városlakók számára rendkívül nagy gondot okoz a forgalom, ezért a legjobb megoldásnak tartják a körforgalom építését.

A kivitelezés utáni forgalmi rendet bemutató tervlap jól szemlélteti a helyszínt, hogyan fog kinézni a valóságban a körforgalom, ha elkészül. Látható rajta a jelenlegi út nyomvonala és a beépítendő rész is. A beruházás mind a négy irányban túlnyúlik a kereszteződésen, az áruház parkolói is átépítésre kerülnek. Mint a Kolorline.hu megtudta, az építkezés idejére egy ideiglenes bejárat épül az áruházhoz, mert a kereszteződést időszakosan le kell majd zárni. 

A munkagépek a héten már a helyszínen dolgoztak, jelenleg a közműveket érintő kiváltások, illetve áthelyezések zajlanak, amelyek nem igényelnek forgalomkorlátozást, ám körültekintő közlekedést igen. A kivitelezés több ütemben valósul majd meg, hogy a forgalom áthaladása a legtovább biztosított legyen. A későbbiekben azonban időszakosan forgalomkorlátozásokra vagy teljes útzárra is számíthatnak az autósok. Várhatóan novemberben befejeződnek a munkálatok.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek