Befagyott a BAZ megyei horgásztó, de szigorúan tilos a jégre menni

Megosztás

Fagyosra váltott időjárásunk az utóbbi néhány napban, nagyon szívesen nyúlnánk a korcsolyánk után, hogy a szabadban is használjuk egy-egy befagyott kis tónál, de semmiképpen se tegyük, mert a látvány csalóka, életveszélyes a jégre menni.

Az elmúlt napok fagyos időjárásának köszönhetően megnőtt az érdeklődés a korcsolyázás iránt az Ózdi Horgásztavon, a jégréteg azonban még nem alkalmas sportolásra – adta hírül az Ózd.hu.

A befagyott Ózdi Horgásztavon a jég vastagsága ilyenkor még megtévesztő lehet. Ugyanis a ma reggel mért adatok szerint a jégréteg mindössze 7 centiméteres. Ez még nem alkalmas arra, hogy biztonságosan korcsolyázzunk vagy csúszkáljunk. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai több figyelmeztető táblát is kihelyeztek a területre. A „Jégre lépni tilos!” jelzést azonban sokan figyelmen kívül hagyják.

„Munkatársaink naponta ellenőrzik a jég vastagságát, jelenleg ez 7 centiméter. Ez még egyáltalán nem alkalmas arra, hogy rámenjünk. Ugye jósolni nem nagyon lehet a jövő tekintetében, de most enyhébb idők jönnek, úgyhogy egyelőre én nem hiszem, hogy erre rá lehet menni” – mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

A biztonságos jégrétegnek 12-14 centiméternek kell lennie, ahhoz hogy a táblákat beszedjék a partról. Fontos információ, hogy a tó jege nem mindenhol egyenlő vastagságú. A korcsolyázásra alkalmas területet általában reflektorokkal is kivilágítják, de még ekkor is csak saját felelősségünkre léphetünk a jégre.

„A területünkön található horgásztavak befagytak, de ennek jégvastagsága nem megfelelő arra, hogy emberek rajta tartózkodjanak, korcsolyázzanak és vagy csúszkáljanak. Egyébként ezt a jégen tartózkodás szabályait is meg lehet szegni, amit szabálysértési feljelentéssel, és adott esetben bírsággal is szankcionálják kollégáim. De nem ez a legfőbb probléma, hanem hogy ha beszakad áldozattá válhatunk, és akár könnyen az életünkbe is kerülhet ez a cselekedet” – hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek