“Nehogy lezárják megint” – a miskolciak félnek a Búza téri aluljáró újabb problémái láttán

Megosztás

Sebtében kellett elvégezni a munkát, nem is éppen a legkedvezőbb időjárási körülmények között. Most már egyértelmű, hogy a festés nem sikerült tartósra, de mindenki izgul, hogy inkább félrenéznek, de nehogy megint lezárják a kulcsfontosságú aluljárót.

Évtizedes elmaradása volt a lepusztult Búza téri aluljáró felújítása már Miskolcnak, amit a korábbi városvezetések mindegyike csak a szőnyeg alá söpört, elodázott. Olyan mértékben, hogy már hosszú évek óta komoly mértékben balesetveszélyesek voltak a lépcsősorok. A tavalyi évben megtört a jég és a városvezetés elhatározta, nem tűrik tovább az áldatlan állapotot és felújítják a lépcsőket.

Mivel láthatóan nem sikerült tökéletesen a kivitelezés, ezért a részben lezárást teljes lezárás követte. Az viszont igencsak elhúzódott, nem kis mértékben zavarva a gyalogosközlekedést. A szabálytalanságokból pedig sajnos halálos baleset is lett, amikor a tilos jelzés ellenére átfutott egy hölgy a többsávos úton és egy autó elgázolta.

Decemberben újra átadták a teljesen felújított aluljárót, benne a kijavított lépcsősorokkal. Ám a jelek szerint a plafon festése nem sikerült túlzottan időtállóra. A helyiek azonban félnek, nehogy ismét lezárják ezen indokból a Búza téri aluljárót. Gábor posztjára, ahol képeken bemutatta a nem egész egy hónap után jelentkező esztétikai problémákat, igen sok reakció érkezett gyorsan, közülük többen is kérték, ne fotózza senki ezeket, nehogy tényleg lezárják újra az aluljárót.

“Ne legyen már fotózgatva, mert megint le fogják zárni, most egy évre. Kerülhetünk megint.” “Miért? Ki gondolta, hogy a hipp-hopp festés soká fog tartani? Alapvető dolog, az időjárás télen nem enged pár munkát elvégezni kültéren, vagy olyan is lesz.”

“Be ne zárják megint!” “Beázott és jön le a decemberben felvitt festékréteg.” “Akkoriban valószínűleg így beszélgettek: Milyen lesz, ha elkészül? Hát majd elválik…” “Nehogy megint bezárják, nézzetek a lábatok elé, legalább a lépcsők jók.”

A lépcsők valóban tartósnak tűnnek, a festéssel viszont gond van. Ami talán biztató, hogy ha javítani is kell garanciálisan, akkor ehhez a munkához csak nem kell lezárni az aluljárót, ezt valóban senki nem akarja. Mindenesetre érdemes figyelni a történéseket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek