A Vöröskereszt a polgármesteri hivatallal együtt gyűjtött a rászorulóknak Miskolcon

Megosztás

Az idei szeretetcsomagba tartós élelmiszer és édesség került a rászorulóknak. A segítség pedig ezekben a napokban ér majd célba.

Karácsony közeledtével szerettek volna segíteni a hátrányos helyzetű családoknak, hogy minél több asztalra kerüljön ünnepi étel, egy kis édesség, apró meglepetés – ezzel a céllal szervezett adománygyűjtést Miskolc önkormányzata a Magyar Vöröskereszt számára december 4. és 14. között. A karitatív szervezetnek szerda délelőtt Szopkó Tibor nyújtotta át az adományokat, aki szimbolikusnak nevezte az önkormányzat és a Vöröskereszt együttműködését.

Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a Vöröskereszt munkatársainak egész éves tevékenységükért, és hogy áldozatos munkájukkal az itteni rászorulók megsegítésén is fáradoznak, egyúttal felidézte: idén a hivatal dolgozói és a segíteni szándékozó miskolciak a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesületnek is gyűjtöttek a Városháza aulájában elhelyezett tárolókban.

Mint megtudtuk, ebben az esztendőben is több ezer környékbéli családnak tudják szebbé tenni az ünnepet. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgató a sűrű decemberi programjuk kapcsán hangsúlyozta: egészen karácsony kezdetéig tart hagyományos adománygyűjtési akciójuk, valamint idén is ünnepi ebéddel készülnek a Hajléktalanokat Gondozó Központban. (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek