Nehéz sorsú miskolci családokon segített a nagylelkű adományozó

Megosztás

Tíz nehéz körülmények között élő miskolci család vehette át karácsonyi ajándékait egy nagylelkű felajánlónak köszönhetően a MESZEGYI Arany Alkony Szolgáltatási Központ és Gondozóházában.

A szülők és a gyermekek is nagy örömmel fogadták a meglepetést. Az Ausztriából és a Dunántúlról származó felajánlásokat Árki László nyújtotta át személyesen, aki közel egy évtizeddel ezelőtt egy riport hatására döntötte el, hogy mindenképpen segíteni fog a helyi nehéz sorsú gyermekeken.

Árki László a Miskolc tv-nek elmesélte, hogy egy közös ismerősük irányította Fedor Vilmoshoz, akinek révén az elmúlt öt esztendőben az itteni családokhoz az ünnepek közeledtével rendre el is juttatta élelmet és játékokat rejtő ajándékait. Hozzátette: célja, hogy legalább ennyi ideig tudja még támogatni a miskolciakat.

Az eseményen Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere is személyesen jelen volt, hogy megköszönje az adományokat. Emellett kiemelte azt is, hogy: akárcsak a mostaninál, úgy a hasonló felajánlások esetében is rendkívül fontos, hogy arról előzetesen a családsegítő szolgálat munkatársai is értesüljenek. Ők azok ugyanis, akik az adományok koordinálásában a legnagyobb segítséget tudják nyújtani, miután a rászorultakat közelről ismerve a környék szociális ellátása mentén a leginkább tájékozottak.

Néhány napja egy hasonlóan megható gesztusról számoltunk be, akkor egy mindössze 5 éves kislány lepte meg ismeretlen kortársát, erről szóló cikkünket itt olvashatják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek