Beismerte az OTP, miért is zárja be a Győri kapunál található bankfiókját

Megosztás

Több különböző híresztelés látott napvilágot az elmúlt napokban, amióta a bezárás ténye kiderült, ebből az egyik valósnak bizonyult.

Elég különös az OTP esetében gazdasági megfontolások terén spórolásról beszélni, miközben elképesztő profitra tesz szert a bank, mégis erről van szó, le akartak faragni a költségekből. Sajnos, ezt sikerült ismét a miskolci lakosok kárára megtenniük, bár az OTP különböző ígéreteket fogalmazott meg a szolgáltatások kiesésének pótlására.

Napok óta hirdeti a tájékoztató: a Miskolc Győri kapu 51. szám alatt található OTP bankfiók bezár, összevonják egy másik fiókkal. Lapunkat több helyi lakos is megkereste, aggodalmukat kifejezve amiatt, hogy ha valóban bezár a bank, akkor kilométereket kell utazniuk, hiszen Diósgyőrben és a belvárosban találnak legközelebb fiókot.

Az OTP részéről a Minap.hu érdeklődésére most megerősítették: a Győri kapu városrészben található bankfiókot december 15-ével összevonják az Uitz Béla utcai fiókkal. Jövő hétfőn tehát már ide, a belvárosba kell elutaznia annak, aki ügyeit szeretné intézni. A bank munkatársait is áthelyezték ide.

– A döntések meghozatalakor a hitelintézet törekszik számba venni a lehető legtöbb szempontot és érdeket, így történt ebben az esetben is. A mérlegelés során döntő súllyal esett latba a gazdasági szempontú fenntarthatóság igénye, ugyanakkor az OTP Bank mindent megtesz a környék ellátásának biztosításáért – hangsúlyozták a feltett kérdésekre szerdán megküldött válaszlevelükben.

Miskolcon összesen négy OTP-s bankfiókban intézhetik az ügyfelek mindennapi pénzügyeiket. Emellett a bank tervei szerint a továbbiakban is lesz lehetőség készpénz felvételére és készpénz befizetésére bankjegykiadó automatákon keresztül a Győri kapuban. A több éve működő lakossági és vállalkozói mobilbankári hálózaton keresztül pedig a környék lakóinak és vállalkozásainak biztosít szolgáltatásokat a hitelintézet.

Hangsúlyozták: arra törekednek, hogy olyan könnyen kezelhető, innovatív szolgáltatásokat kínáljanak, amelyekkel jelentős részben pótolható a bankfióki kiszolgálás: a digitális és telefonos szolgáltatások a nap 24 órájában elérhetőek minden ügyfél számára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek