Vadászidény Miskolcon – Folytatódik a vaddisznóállomány gyérítése

Megosztás

A vaddisznó alapvetően erdei állat, de lakott területeken, így Miskolcon is szívesen megfordulnak. De ne csüggedjünk, ez nem egyedi eset, egész Európában jellemző jelenség.

Mivel a vaddisznók elsősorban éjjel aktívak, szerencsére ritkán futunk össze velük, azonban a nyomaikat láthatjuk és még így is okozhat problémát a jelenlétük. A lakossági bejelentések felborított kukákról és békésen legelésző állatokról szólnak.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint folyamatos ládacsapdázással, szükség esetén pedig fegyverhasználattal gondoskodnak a megbízott vadásztársaságok a vaddisznóállomány gyérítéséről.

Vaddisznó, vagy az állat által okozott kár észlelése esetén az állampolgárok bejelentéseit továbbra is, elsősorban a Miskolci Önkormányzati Rendészet ingyenesen hívható zöld számán (06-80-46-00-46), vagy elektronikus levél formájában az [email protected] e-mail címen várják.

Értesíthetjük még a MIŐR-t, a Miskolci Városházát, illetve a rendőrséget, közvetlenül pedig a belterületi kártokozó vadakkal foglalkozó polgármesteri megbízottat a 06-70-223-6332-es telefonszámon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek