Számozott utcák: lebontották az utolsó házat is

Megosztás

Még évekkel ezelőtt a DVTK Stadion építése előtt kezdődött meg a számozott utcák lakásainak bontása. Azonban, ahogy azt láthattuk, mire felépült a stadion és a mellette található létesítmények, egy ház még mindig a parkoló közepén árválkodott. A napokban ennek az épületnek is elkezdődött a bontása.

Hosszú évekig tartó vita előzte meg annak az épületnek a bontását, amely konkrétan a Diósgyőri Stadion parkolójának közepén állt. Az ingatlant még évekkel ezelőtt kisajátította Miskolc MJV önkormányzata, de a döntést a tulajdonos a bíróságon támadta meg.

Éveken át így mutatott a ház és a stadion parkolójának látképe

A pert később elvesztette a tulajdonos, tehát a kisajátítást jogszerűnek ítélte a bíróság. Fontos megjegyezni, hogy a döntést követően 3 év áll rendelkezésre, hogy megkezdődjenek a munkálatok, amennyiben ez nem történik meg, abban az esetben a tulajdonjogot vissza kell adni az eredeti tulajdonosnak.

A döntés értelmében és idő szűkében, megkezdődtek a munkálatok. Először finombontással kezdtek, majd a napokban a munkagépek is megérkeztek a területre és várhatóan néhány napon belül teljesen eltűnik az egykori lakóház.

Információink szerint a lakás tulajdonosa 30 millió forintot kapott az ingatlanért, de erről, illetve a további részletekről nem tudtunk meggyőződni, mert erőfeszítéseink ellenére sem sikerült felvennünk a kapcsolatot a lakás tulajdonosával.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Pilz Péter, Facebook

Kapcsolódó cikkek