Miskolc: Az erőszak soha nem lehet magánügy

Megosztás

Szakemberek bevonásával a kapcsolati erőszak volt terítéken azon a sajtóreggelin, amelyet kedden rendeztek Varga Andrea alpolgármester kezdeményezésére az alpolgármester hivatalában.

A beszélgetésen a november 25-i, a nők elleni erőszak felszámolásának világnapjához közeledve, annak mintegy előzeteseként, a Kapcsolati Erőszak Áldozatainak Támogatása nevű önkormányzati programot, és ehhez kapcsolódóan az önkormányzattal együttműködő szervezetek tevékenységét is megismerhették a résztvevők. Az alpolgármester és a sajtó munkatársainak beszélgetőtársai Sándor-Lenkei Aida, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat Regionális Krízisközpontjának szakmai vezetője, Doszpoly Orsolya, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője és Trézsi Renáta, az önkormányzat társadalmi felzárkózási referense voltak.

A kapcsolati erőszak elszenvedőinek támogatása nem csak az önkormányzat, hanem az egész társadalom számára rendkívül fontos kérdés. Napi szinten jönnek hírek családon belüli erőszakról, amely nem csak a nők és a gyerekek ellen irányulhat, akár férfiak is lehetnek az elszenvedői. Mi minden bántalmazásról beszélni szeretnénk” – mondta a találkozón Varga Andrea alpolgármester. Hangsúlyozta, meg kell változtatnunk azt a fajta gondolkodást és attitűdöt, amely azt mondja, hogy ami otthon, a zárt ajtók mögött történik az magánügy. 

Az erőszak soha nem lehet magánügy! Egy városnak felelőssége van abban, hogy közösségként hogyan reagál az ilyen típusú cselekményekre. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a különböző szakterületeken dolgozók beszéljenek egymással, támogassák egymást, és kialakítsuk azokat az együttműködéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a segítségnyújtást az áldozatoknak” – emelte ki. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Kapcsolódó cikkek