A kapcsolati erőszak áldozataival és a figyelmeztető jelekkel foglalkoztak Miskolcon

Megosztás

Az esélyegyenlőségi tréning sorozat részeként került szóba az igen fontos téma a borsodi megyeszékhelyen.

Európai, országos és megyei szinten is komoly problémát jelent a kapcsolati erőszak. Mint arról már beszámoltunk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint a tavalyi évben 357 esetben került sor ideiglenes megelőző távoltartó határozat meghozatalára, s az idei év első 8 hónapjában is több, mint 200 esetben történt intézkedés.

A kapcsolati erőszak témájával korábban több cikkünkben is foglalkoztunk. Beszéltünk Dr. Lampérth Melitta pszichiáterrel arról, hogy milyen személyiségű ember válhat bántalmazóvá; Sándor-Lenkei Aidát, a Segélyszervezet miskolci szakmai vezetőjét pedig arról kérdeztük, hogy milyen formában kaphatnak támogatást tőlük a kapcsolati erőszak felnőtt és gyermek érintettjei.

A témát pedig kiemelten fontosnak tartja Varga Andrea miskolci alpolgármester is. “Vannak feladatok, amelyeket elvégezni kell és elég csak az eredményekről beszámolni. lyen ügy számomra a kapcsolati erőszak áldozatainak támogatása” – írta alább teljes hosszában olvasható bejegyzésében Varga Andrea.

Mint írja, 2021-ben kezdtek el közösen dolgozni “néhány fantasztikus szakemberrel, hogy megnézzük, mi az, amiben önkormányzat, szakemberek, társszakmák együttműködésében tehetünk. Számos feladatot beazonosítottunk. A legfontosabb az egyes szakterületek munkájának összehangolása, a probléma és a segítés folyamatának pontos ismerete, a tájékoztatás és az, hogy ne dugjuk homokba a fejünket!”

Ennek a közös munkának lett az eredménye, hogy a Kerek-Kovács Judit által elindított esélyegyenlőségi tréning sorozat részeként – a mozgáskorlátozottak élethelyzetének megismerése után – szeptember 13-án a kapcsolati erőszak áldozataként élők sorsával, a figyelmeztető jelekkel és a segítés lehetőségeivel foglalkoztak Miskolcon.

“Köszönöm a hivatalban és az óvodákban dolgozó kollégák érdeklődését! Lassan, de kitartóan és alaposan dolgozunk” – tette hozzá a képviselő.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek