Jelentős sikert el a miskolci színház színésze

Megosztás

AASE-díjat kapott Keresztes Sándor, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze. A kolozsvári születésű színész mellett Németh Judit, Solténsz Bözse és Felhőfi-Kiss László részesültek az elismerésben. A díj az emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplőit illeti.

Az alapító Gobbi Hilda volt, aki 1987-ben hozta létre ezen kitüntetést. Gobbi végrendeletében a budai házának értékesítéséből befolyt összeg kétharmadát szánta a díj alapítására. A kuratórium idén november 7-én ült össze, hogy meghozzák döntésüket. Keresztes – aki jelenleg olyan darabokban megtekinthető, mint az Ének az esőben, vagy A Tatárok Magyarországban -, december 11-én, a Bajor Gizi Színészmúzeumban rendezett átadóceremónián veheti át elismerését.

Keresztes a Marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben végzett 1980-ban, majd szülővárosában, a Kolozsvári Állami Magyar Színházhoz szerződött le. Tagja volt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színháznak, a budapesti József Attila Színháznak és a szintén a fővárosban található Thália Színháznak, a Miskolci Nemzeti Színházhoz 2017-ben csatlakozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek