A szirmaiak normális áramszolgáltatást követelnek az MVM-től és nem a Fradi sokmilliárdos támogatását

Megosztás

A helyi lakosság felettébb sérelmezi, hogy a Ferencváros csapatának támogatása sokkal fontosabb a vállalat szemszögéből nézve, mint hogy Szirmán végre stabil áramszolgáltatást biztosítsanak.

“Az MVM bőkezűen támogatja a Fradit, de Szirma áramellátására nem jut pénz” címmel tartott sajtótájékoztatót a Velünk a Város két jobbikos önkormányzati képviselője szerdán. Az utóbbi időben ugyanis ismét megszaporodtak a rövidebb-hosszabb áramkimaradások a városrészben, de a probléma Cseléné Figula Edina elmondása szerint már legalább két évtizede fennáll – számolt be róla a Minap. Karbantartások ugyan voltak, legallyazták például azokat a fákat, amelyek rálógtak a vezetékekre, de ezek sem jelentettek megoldást.

A választókerület önkormányzati képviselője azt mondta, közel kétezer családot érint a probléma, gyakran keresik meg azzal, hogy újra és újra áramszünet van a háztartásukban. Hűtők, fagyasztók, vagy éppen árammal működő kapuk maradtak áram nélkül, volt, hogy meghibásodást is jeleztek – a kimaradás tehát anyagi kárt okozott a családoknak.

– A helyiek annyit tudnak tenni, hogy rendre bejelentik a problémát az ügyfélszolgálat felé, de nem történik változás. Én magam is írtam az MVM-nek, kértem, hogy üljünk le beszélgetni, és mielőbb vizsgálják ki a problémát. Azonnali megoldást szeretnénk – húzta alá Cseléné Figula Edina.

Hozzátette, a szirmaiak stabil áramszolgáltatást szeretnének otthonaikban, és nem pedig azt, hogy például Enrique Iglesias magyarországi fellépését támogassa a szolgáltató.

– Ez lenne az igazán nagy segítség a családoknak – mutatott rá az önkormányzati képviselő.

Párttársa, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese azzal folytatta, hogy valóban: az MVM Magyarország második legnagyobb cégeként – az adófizetők pénzéből – koncerteket támogat, de milliárdok jutottak Kubatov Gábor cégének, az FTC-nek is. Szarka Dénes hozzátette, jelentős összegeket kapott a kormányközeli média, a TV2-csoportot például mintegy 2,8 milliárd forinttal támogatta az MVM, a “propagandát üzemeltető” lapokat magába foglaló KESMA pedig 2,9 milliárd forintot kapott. De meglátása szerint órákig lehetne sorolni azokat az egyenként tízmilliós tételeket, amelyekkel további Fidesz-közeli egyesületeket, kisebb cégeket támogat a szolgáltató.

– Ezek az összegek hiányoznak abból az infrastruktúrából, amivel egyébként alapszolgáltatást kellene ellátni például Szirma esetében is – húzta alá.

A frakcióvezető-helyettes szerint az MVM problémája nem a dolgozók hibája, sokkal inkább illeszkedik abba a képbe, amit a “leépülő szolgáltatások” kapcsán érzékelhetünk. Szarka Dénes megemlítette a vasútvonalak és posták bezárását, az oktatás “brutális alulfinanszírozottságát”, az egészségügy “szétesését”, az állami fenntartású utak “katasztrofális állapotát”.

– Ezek mind azt mutatják, hogy az állam működésképtelenné vált, és nem tudja ellátni a feladatát – vélekedett a jobbikos politikus. Végül felszólították a kormányt, hogy hagyja dolgozni az alapszolgáltatást végző vállalatokat, a helyi képviselők pedig tegyenek meg mindent azért, hogy biztosított legyen a stabil áramszolgáltatás Szirmán is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek