Furcsa és gyanús telefonszámokról hívogatják a miskolciakat – ne hívjuk vissza!

Megosztás

Amikor még csak nem is hasonlít sem egy mobilos, sem egy magyarországi vezetékes telefonszámra a formátum, jó eséllyel valamilyen átverést próbálnak rajtunk éppen véghez vinni. Pláne, ha több különböző gyanús szám próbál minket elérni egy-két nap leforgása alatt.

Az internetes és telefonos átveréseknek se szeri, se száma. Ismét Miskolcon bukkant fel az “ismeretlen számról hívogatók” hadserege több embernél is, bár ilyenkor élhetünk a gyanúperrel, hogy egy robot hívogatja a mobilunkat. És szerencsétlen esetben, ha felvesszük, de leginkább, ha mi hívjuk vissza a számot, lehet, hogy megrendelünk egy több ezer forintos szolgáltatást, vagy terméket, amikről azt sem tudjuk, micsoda.

Egy miskolci lakótársunk panaszolta el a közösségi médiában a vele történteket. “Sziasztok, ezek a fura számok hívogatnak ma, mi lehet ez? Volt már ilyen másnak is?” – kérdezte a szerencsére a hívásokat fel nem vevő emberünk.

A reakciókból kiderült, hogy nem egyedi esetről van szó, de már mi is ismerhetjük ezeket a kópéságokat. “Nehogy visszahívd! Azonnal töröld.” “Írd be keresőbe, aztán kiderül, hogy honnan hívnak. Aztán tiltás! Volt már hasonló telefonszámokról nem fogadott hívásunk! Ne vedd fel! Ne hívd vissza!” – tanácsolták.

Mi is csak azonosulni tudunk ezzel, semmiképp ne hívjunk vissza ilyen gyanús számokat, a mi pénzünk bánhatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek