Hegedűs Andrea: Miért kezeli mostohagyerekként az Orbán-kormány Miskolcot?

Megosztás

A Demokratikus Koalíció képviselője hétfőn arról beszélt az Országgyűlésben az interpellációk során, hogy Miskolcot, Magyarország negyedik legnépesebb városát, Észak-Magyarország ipari és kulturális központját a kormány “átverte és cserben hagyta”, “lassú pusztulásra ítélte”.

Mint az MTI tudósításából kiderül, a nemrég Miskolc polgármesteri posztjáért is bejelentkezett politikus kijelentette: a diósgyőri vár régóta nem látogatható, és amíg zárva a vár, Miskolc jelentős idegenforgalmi bevételektől esik el. Diósgyőrnek a választási kampányban egy bevásárlóközpontot is ígértek, de ez még tervként sem létezik.

A belvárosban átadott Y-híd már rozsdásodik és a város “lényegében egy vízbombán ül”, olyan rossz állapotban van a város alatti csatornahálózat – mondta. Hozzátette: a lakótelepeken ezrek élnek rosszul szigetelt, romló állapotú panellakásokban.

Lázár János építési és beruházási miniszter válaszában kijelentette: a kormány Miskolcot stratégiai szövetségesnek és partnernek tekinti. A Kassa-Miskolc autópályát 250 milliárd forintból építették meg, Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza térségében pedig nagy ipari beruházási centrum van kialakulóban – tette hozzá.

Rámutatott: ha megnézi valaki, hogy Miskolc milyen állapotban volt húsz éve, és mik a mai munkanélküliségi, kereseti, adófizetési adatok, akkor látni, hogy a város a megyei jogú városok között az utolsó harmadból az első harmadba került. A kormány mintegy 300 milliárd forintot költött a Modern városok programban a borsodi vármegyeszékhelyen – ismertette.

A diósgyőri várról elmondta: a statikai problémák mintegy 2,2 milliárdforintból rendezhetők, és a kormánynak az a szándéka, hogy ezt az összeget biztosítja a városnak. Az Y-híd első két üteme elkészült, a mintegy 30 milliárd forintból megvalósuló harmadik-negyedik ütem tervezése pedig folyamatban van – mondta.

Hegedűs Andrea nem fogadta el a miniszter választát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek