Több mint tíz kilométeren át forgalommal szemben haladt az M30-as autópályán egy idős borsodi férfi

Megosztás

Az encsi lehajtónál hajtott fel az M30-as autópályára kocsijával egy férfi, majd több mint 10 kilométert közlekedett szemben a forgalommal Garadna csomópontig.

Az Encsi Rendőrkapitányság egyenruhásai a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. munkatársaival közösen állították meg az M30-as sztrádán, Garadna csomópontnál egy forgalommal szemben haladó sofőrt. A férfi 2023. november 2-án 8 óra előtt az encsi lehajtónál hajtott fel az autópályára, és több mint 10 kilométert tett meg szabálytalanul Hidasnémeti irányába.

A rendőrök előállították a 73 éves hernádszentandrási sofőrt az Encsi Rendőrkapitányságra. Az ott lefolytatott szabálysértési eljárás eredményeként a hatóság 71 500 forint pénzbírsággal sújtotta a szabálytalankodót, továbbá 2 hónapra eltiltották a járművezetéstől is.

Az Encsi Autópálya Alosztály munkatársai arra kérik a járművezetőket, hogy figyelmesen vezessenek, és alaposan tervezzék meg útirányukat, különösen akkor, ha az adott szakaszon még nem közlekedtek – zárul a rendőrség közleménye.

Az esetről videó is készült, ám azt korhatárosnak jelölte a YouTube, így beágyazni nem lehet, ide kattintva viszont megtekinthető.

Ez persze nem az első alkalom, hogy valaki a forgalommal szemben közlekedett az M30-ason, egy korábbi esetről itt írtunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek