A Jobbik a miskolciakat és környékbelieket támogatná a külföldi munkások helyett

Megosztás

A hazai gyárakba az elmúlt években látványosan sokan, tömegesen áramlanak a külföldi munkáltatók, a Fidesz szófordulatával élve a gazdasági migránsok. A Jobbik azonban a magyar munkaerőt részesítené előnyben és nem az ázsiai “migránsmunkásokat”.

A párt a Szent István téren tartott sajtótájékoztatót.

A Jobbik-Konzervatívok Miskolcra látogató országgyűlési képviselője felidézte: az ellenzéki párt néhány hónapja azért indított kampányt, mert képviselői elfogadhatatlannak tartják a kormány azon – értelmezésük szerint – „veszélyes tervét”, melynek nyomán “ötszázezer ázsiai migránsmunkást” telepítenének hazánkba. Dudás Róbert szerint 2015 óta hiába hirdették a plakátok, hogy a külföldiek nem vehetik el a magyar emberek munkáját, ha a kabinet – mutatott rá – most mégis képes volna huszonnégymilliárd forinttal megtámogatni itteni lakhatásukat. A honatya egyúttal figyelmeztetett: habár ezen a héten a Fidesz-KDNP visszavonta a tárgyalt törvényjavaslatot, mindez nem jelenti azt, hogy egy későbbiek során átdolgozott verziójában az ne kerülhetne ismét az Országgyűlés elé. 

A párt meggyőződése, hogy ebből a pénzből sokkal inkább a magyar dolgozók és fiatalok számára kellene lakhatást biztosítani, valamint a külföldön munkát vállalni szándékozó honfitársainkat itthon tartani. A Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagja az eseményen elmondta:

a harminc év alatti magyarok alig több, mint száznyolcvanezer forintot visznek haza havonta; ami azt is jelenti, hogy számos, kollégiumi férőhelytől eleső egyetemista szorul rá az állami támogatásra.

A párt “Mi Várunk” elnevezésű programját ismertető Magyari Tibor konkrét javaslatukkal kapcsolatban kifejtette, éppen ezért havi ötvenezer forintos támogatást nyújtanának a hallgatóknak.

Szarka Dénes megerősítette párttársa véleményét, majd hozzátette, “fontos, hogy az itteni vállalatok prioritásként a magyar munkaerő alkalmazására tekintsenek. A nemrég a közgyűlés elé benyújtott, a város környezeti és társadalmi fenntarthatóságát célzó szempontrendszer mintájára – árulta el a várospolitikus – párt- és frakciótársaival rövidesen le fog tenni a helyi grémium asztalára egy olyan előterjesztést is, amely gátat szabhat a kormány azon esetleges jövőbeni törekvéseinek, hogy Miskolcra ázsiai országokból telepítsenek be “migránsmunkásokat“.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek