Vigyázzunk, mert életveszélyes a turbókörforgalom gyalogátkelője

Megosztás

Az eddigi tapasztalatok alapján ugyanis ráengedi a gyalogosokra az autósokat, amikor még nem is váltott pirosra a lámpa. Óvatosan gyalogosként és járművezetőként is, valamint sürgősen át kéne programozni a lámpákat.

A helyiek által közzétett információk szerint nem is egy átkelő ilyen, hanem legalább kettő, nem életbiztosítás az átkelés a turbókörforgalomnál. A mostani történetet Zsolt tette közzé a közösségi médiában, de azonnal többen is egyetértettek vele.

Turbókörforgalom kis Spartól a Szinva park felé a rövid átkelőnél vigyázzatok, mert a villogó zöldre ráengedi az autókat. Odafelé a rendőr ránk szirénázott, én meg csak néztem, miért, amikor még villogó zöld kezdődött. Visszafelé átmentünk a zöldön, megálltunk és amikor elkezdett villogni, már az autók jöttek is át rajta. Hamarabb adja valószínű a zöldet az autóknak. Pedig amikor a gyalogosnak pirosra vált, csak utána kellene adni a (piros) sárgát és a zöldet” – ecsetelte a problémát Zsolt.

Gyorsan kiderült, egyáltalán nem egyedi eset ez a helyzet. “Ugyanebben a körforgóban a lottózó előtti lámpa is ilyen. Abban a pillanatban, mikor pirosra vált a gyalogosoknak, az autósoknak már zöld is. Vigyázni kell nagyon!” – írta Klára. “Ezt már nyáron én is tapasztaltam” – erősítette meg Szabolcs. “Ott tényleg 0 mp türelmi idő van a gyalogosnak, mire neki pirosra vált a lámpa, addigra az autósoknak zöld van! Sokan lelépnek még a villogó zöldnél a zebrára, mi gyalog inkább már le sem lépünk” – tette hozzá Erika.

Ebben az esetben jó lenne, ha az illetékesek lépnének és némileg átprogramoznák a lámpákat egy normális és életszerű türelmi időre, mert így kódolva van a baleset a turbókörforgalomnál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek