Nemsokára megváltozik a miskolci turbókörforgalom

Megosztás

A Vörösmarty és a Király utca kereszteződésében megépült turbókörforgalom kinézete hamarosan megváltozik. A körforgalom közepére tervezett látványosság kivitelezését egyelőre a minisztérium leállította. De így is vannak ötletek, íme a részletek.

Az eredeti tervek szerint a turbókörfogalom közepe látványelemének megtervezésére a Y-híd projektért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. egyetértésével a miskolci önkormányzat a „Tervezzük együtt Miskolcot!” mottó jegyében ötletpályázatot hirdetett. Olyan látványt szerettek volna, ami méltóképpen fogadja a városba a 3-as főúton keresztül érkezőket – írja a Boon.

Több mint harminc pályázat érkezett be, ezek közül Cseh Noémié bizonyult a legjobbnak. Az ő elképzelése az volt, hogy egy szalagszerűen körbefutó alkotás a város főbb látványosságait – az avasi kilátót, a diósgyőri várat, a Palotaszállót – rajzolja meg, a Budapest irányából érkezőket pedig Miskolc felirat fogadja majd. A szalagot növénysáv is övezte volna.  

Az installáció tervei és költségvetése az ötletpályázat győztes terve alapján már régebben elkészültek, de minisztériumi döntés alapján a beruházásnak ez a részét egyelőre leállították. Nincs információ arról, hogy a terv mikor valósulhat meg. A lap információi szerint helyét egyelőre növényesítik, a hangsúlyos elem pedig egy koros bükkfa lesz. A terület a megyei közútkezelő kezelésében van.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek