Nincs szükség arra, hogy külön igényeljük a Salkaházi-támogatást, az automatikusan jár

Megosztás

A jogosultak úgy kapják meg az összeget, hogy ehhez nem kell tenniük semmi pluszt. Aki megfelel a feltételeknek, azoknak automatikusan folyósítják.

A Borsod24 az elsők között számolt be arról, hogy Veres Pál polgármester október 10-én rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén tizennégyezer forintra nő a Salkaházi Sára Miskolc Program támogatása, melyet postai úton juttat el a miskolci önkormányzat november 1. és december 15. között az arra jogosultaknak. 

Annak érdekében, hogy a támogatást minél könnyebben igénybe vehesse minden jogosult, a juttatás folyósítását idén sem kell külön kérelmezni, azt mindenki automatikusan megkapja, aki megfelel az alábbi feltételeknek: 

  • A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága által igazoltan a szociális vetítési alap tízszeresét (2023-ban 285 000 forint) meg nem haladó havi nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül,
  • betöltötte a 60. életévét,
  • Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel rendelkezik és a
  • Nyugdíjfolyósító Igazgatóság nyilvántartásában szereplő folyósítási vagy levelezési címe is miskolci.

A támogatást hivatalból a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kapott 2023. október 1-jei adatoknak megfelelően állapítják meg.

Aki ennek ellenére valamilyen okból mégsem kapja meg a támogatást, kérelmet nyújthat be Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához. Ilyen ok lehet például az, ha az illető 2023. október 1-je után töltötte be a hatvanadik életévét, vagy aki részére ezt követően állapítottak meg nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást.

A támogatás igényléséhez szükséges kérelem ebben az esetben beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (3525 Miskolc, Városház tér 8.) és a kihelyezett ügyfélszolgálati irodákban (Avasi: Miskolc, Klapka Gy. u. 15-17., Diósgyőri: Miskolc, Árpád u. 4.), vagy letölthető a www.miskolc.hu-ról. A kérelem benyújtható személyesen az ügyfélszolgálati irodákban vagy postai, illetve elektronikus úton. A kérelmek benyújtásának határideje 2023. december 31-e, az ezt követően benyújtott kérelem alapján a támogatás nem állapítható meg.

A pénzbeli támogatást a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság nyilvántartásában szereplő címre postai úton juttatják. Azok, akik kérelem benyújtásával igénylik a juttatást, a jogosultság megállapításától számított harminc napon belül kapják meg az egyösszegű, 14 000 forintos támogatást.

Korábban többen jelezték, hogy nem kérik a támogatást. Aki így dönt, és szívesen felajánlaná az összeget a miskolci kultúra, sport, közoktatás, vagy a szociális ellátás területére, a 0646/512-703-as Salkaházi-telefonszámon kérhet további információkat. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek