Veres Pál: Nemcsak hogy újra jár a Salkaházi-támogatás, de emelt összegben érkezik idén

Megosztás

A korábbi pénzösszeget némileg meg is fejelte az önkormányzat, így a korábbi 12 ezer forint helyett az idei évtől több pénz üti a markunkat.

Veres Pál kedd este rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén 14 ezer forintra nő a Salkaházi Sára Miskolc Program támogatása. A városvezető beszélt a programhoz kapcsolódó ajándékokról is.

– Minden forintot egymás mellé téve, szigorú takarékossággal arra törekedtünk, hogy működőképes maradjon a város. Pedig szívesen adtunk volna – emelte ki. Hozzátette: most, hogy “egy picivel előrébb jutottunk”, megkapják a Salkaházi-juttatást az arra jogosult miskolci nyugdíjasok.

Veres Pál emlékeztetett: két évvel ezelőtt 12 ezer forint volt a támogatás összege – idén viszont 14 ezer forint lesz. Azért ennyi, mert a kimaradt egy évnyi emelést is pótolja az önkormányzat. Ennyit visz majd a postás minden jogosultnak.

– Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetben minden forintnak helye van, és önöknél jó helye van – szólt az élő közvetítésben a nyugdíjasokhoz. – Miskolc egy gondoskodó város, és mi szeretnénk gondoskodni azokról, akik segítették ezt a várost felépíteni, akik nevelték az előző és a következő generációkat.

A 14 ezer forintos juttatás november 1-je és december 15-e között érkezik meg. A polgármester elmondta, több mint 30 ezer jogosultra számítanak, de még várják az érintettek listáját a nyugdíjfolyósító igazgatóságtól. Minden olyan miskolci részesül majd a juttatásból, akinek 285 ezer forint alatt van a havi nyugdíja.

A juttatás mellett az önkormányzat ajándékokkal is kedveskedik a miskolci nyugdíjasoknak a sok évtizedes munkáért. Egy kérdőívvel fordulnak majd a nyugdíjasokhoz, aki ezt megválaszolja, azok között kisorsolnak 200 jegyet a 200 éves Miskolci Nemzeti Színház előadásaira, 125 jegyet a 125 éves Herman Ottó Múzeumba, 60 koncertbelépőt a 60 éves Miskolci Szimfonikusokhoz, 40 nagyszülő-unoka párosjegyet a 40 éves Miskolci Állatkertbe, továbbá 30 nagyszülő-unoka párosjegyet az idén 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház előadásaira. És folytatják a nyugdíjasok filmvetítéseit is, de egyéb programokkal és előadásokkal is kedveskednek. (Forrás: Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek