Lámpás felvonulással tiltakoztak az alsózsolcai akkubontó ellen

Megosztás

Ismét tiltakoztak Alsózsolcán a településre tervezett akkubontó ellen. Ezúttal az  Alsózsolcáért Környezetvédelmi Egyesület hirdetett meg demonstrációt “Lámpás felvonulás a tiszta vízért” címmel.

A menetbe a település több pontján is be lehetett csatlakozni. A felvonulók, ahogy a rendezvény nevéből is adódik, mécsesekkel és lámpásokkal vonultak végig a településen. A felvonulás célállomása az akkubontó épülete volt, ahol a többszáz tiltakozó egyértelmű üzenetet küldött a cégnek és a térség országgyűlési képviselőjének, Csöbör Katalinnak is.

A tiltakozók határozottan elutasítják a településre tervezett akkubontót és jelentős egészségügyi veszélyforrásként tekintenek az üzem lehetséges működésére. Különösen nagy veszélyt jelent a térség vízkészletére, hiszen az üzem egy védett vízbázison fekszik.

Az egész térség vízellátását veszélyeztetheti az akkubontó elindulása. A legutóbbi alsózsolcai lakossági fórumon Erdei Sándor Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy az itt található vízből Miskolc vízkészletét is szokták pótolni, illetve eljut Belegrád-Hernádkak vonalán a Borsodi Sörgyár vízfelhasználási céljaira, és a Hell energiaitalgyárba is, sőt már Edelény felé is készülnek tervek a vízpótlási vonal meghosszabbítására. A képviselő szerint így az egész régió vízellátása veszélybe kerülhet.

A teljes tüneteséről készült videót itt nézheti meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Boon.hu, Csabalik Zsuzsa Facebook

Kapcsolódó cikkek