Aki azt gondolja, hogy a tervezett akkugyár csak Alsózsolcát és annak ivóvizét érinti, el van tévedve

Megosztás

Erdei Sándor felhívta a figyelmet, hogy éppen a szakértők mutattak rá a keddi fórum során, hogy az itteni vízből Miskolc vízkészletét is szokták pótolni, illetve eljut Belegrád-Hernádkak vonalán a Borsodi Sörgyár vízfelhasználási céljaira, és a Hell energiaitalgyárba is, sőt már Edelény felé is készülnek tervek a vízpótlási vonal meghosszabbítására.

Az pedig nem lehet véletlen a képviselő szerint, hogy Csöbör Katalin ismét nem mondta ki, hogy az üzem megvalósítása ellen lenne, sőt, szerinte nincs is ügy, hiszen “környezeti hatástanulmányok zajlanak”.

Erdei Sándor jegyzete a kedd esti alsózsolcai fórumról.

“A keddi alsózsolcai fórumon újra kiálltunk a tervezett akkumulátorfeldolgozó ellen! Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony nem mondta ki egyértelműen, hogy a veszélyes anyag-üzem megvalósítása ellen van, csupán annyit, hogy jelenleg a környezeti hatástanulmányok zajlanak, így szerinte nincs ügy! Mi ezt máshogyan látjuk, akkor zárul le végleg, ha az Andrada teljesen eláll attól a szándékától, hogy itt szennyezze a védett vízbázist, veszélyeztetve ezzel gyermekeink, unokáink jövőjét, egészségét!

Csöbör Katalin továbbra sem ellenzi az akkufeldolgozó idetelepítését

A szakértők előadásából megtudhattuk, az itteni vízből Miskolc vízkészletét is szokták pótolni, illetve eljut Belegrád-Hernádkak vonalán a Borsodi Sörgyár vízfelhasználási céljaira, és a Hell energiaitalgyárba is, sőt már Edelény felé is készülnek tervek a vízpótlási vonal meghosszabbítására! Nem hagyhatjuk, hogy az egész régió vízellátása veszélybe kerüljön!

A tervezett akkumulátorüzem területe magánkézben van, ami alig fél éve került egy vagyonkezelő tulajdonába, így “látszólag” egy aranytojást tojó tyúkot kaptak az új tulajdonosok, akiknek személyazonosságát szintén nem tudtuk meg tegnap, ám érdekes kérdéseket vet fel, ki húzna hasznot ebből a beruházásból, amellett, hogy a Magyar Állam azonnal 4,7 milliárd forinttal támogatná a gyárat… Ha megvalósul.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek