Sikeres volt a TeatRom fesztiválja Lyukóban

Megosztás

A Lyukóvölgyi Közösségi Házban programok özöne várta az érdeklődőket. Roma közösségi nap rengeteg roma művésszel és közreműködővel.

A kreatív elfoglaltságokra a szervezők leginkább a gyerekeket várták. A kicsik a délelőtt folyamán Noé bárkájának bibliai történetét járhatták körül: Brueghel Az édenkert című festménye alapján elképzelhették, milyenek lehettek a Noé által bárkára vitt teremtmények, majd később az egész történetet eljátszhatták. Ezután a Hangszercséplő elnevezésű zenés foglalkozáson Rimóczi István vezetésével különleges hangszerként funkcionáló tárgyakat próbálhattak ki – számolt be róla a Minap.hu.

A fesztivál idei központi darabját, Móricz Zsigmond Hét krajcárját a Független Színház Magyarország adta elő Lyukóban – részletezte stábunknak Simon Balázs színházi rendező, aki társaival együtt az ország és a vármegye számos pontján szervez efféle összejöveteleket év közben. Az Utcaszínházi Alkotóközösség alapítója kifejtette továbbá: céljuk, hogy rendezvényeiken elsősorban roma művészek alkotásai mutatkozzanak be a roma közönség előtt.

A nap és az este folyamán a többi mellett a Romungró Banda és az EtnoRom zenekar is fellépett. Ezenfelül  kizsonglőrködhették magukat az érdeklődők – erről a Miskolci Zsonglőrklub gondoskodott. De a helyi tehetségek számára is bőven nyílt lehetőség, így mutatkozhatott be például a Lyukósi Hiphop Maffia is a szombati fesztiválon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek