Borsodi az Év Turistaháza, most megkapta a neki járó emléktáblát

Megosztás

Ne feledjük, Borsod-Abaúj-Zemplén megye halmozta az elismeréseket idén, az Év Kilátója (Zsófia-kilátó) cím mellett az Év Turistaháza elismerést is megyénk zsebelhette be.

A Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK) kapta a legtöbb voksot, így ez lett az Év Turistaháza 2023-ban.

Az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. által építtetett Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK) kapta a legtöbb voksot az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ közönségszavazásán, így ez lett az Év Turistaháza 2023-ban. Ebből az alkalomból egy emléktáblát helyeztek el a komplexumban – számol be a sikerről közleményében az Északerdő.

– Az erdőgazdaságok irányába kormányzati elvárássá tettük a rekreációs lehetőségek fejlesztését – jelentette ki az ünnepségen Szentpéteri Sándor. Az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztályának vezetője arról beszélt, hogy már csaknem 40 milliárd forintot fordíthattak az erdészetek közel kétszáz erdei szálláshely, kilátó, ökoturisztikai központ, kisvasút és erdei iskola építésére, modernizálására.

Az erdészeti társaságnak ez már a harmadik sikere. Két éve ugyanis az Aggteleki-karszton levő Szelcepuszta Turistaszálló lett az Év Turistaháza, tavaly pedig a Bükkben levő Zsófia-kilátót választották az Év Kilátójának. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek