A Fehérkőlápai Turistaház és a Turistapark Szentlélek is fontos hálózathoz csatlakozott

Megosztás

Örülhetnek a bükki kerékpárosok, újabb két taggal bővült a hálózat, köztük a tavaly rangos díjat elnyerő fehérkőlápai turistaházzal is.

Két Miskolc környéki taggal bővül a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) hálózata. A Fehérkőlápai Turistaház és a Turistapark Szentlélek már átestek a személyes minősítési folyamaton – írja keddi közleményében a miskolci Tourinform Irodát üzemeltető MIDMAR Nonprofit Kft. 

Amint fogalmaznak, a MAKETUSZ folyamatosan dolgozik azon, hogy bővítse a hálózatát olyan turisztikai szolgáltatókkal, amelyek kerékpárosbarát szemlélettel rendelkeznek, és ennek a dinamikusan bővülő célcsoportnak az igényeit is kiszolgálják. Ennek az az oka – folytatják -, hogy hazánkban is egyre vonzóbb a kerékpáros turizmus, évről évre nő azok száma, akik szívesen pattannak nyeregbe, és fedezik fel országunk gyönyörű térségeit két keréken. “Folyamatosan bővül a vonzó kerékpáros útvonalak száma, de az utakon kívül olyan turisztikai szolgáltatókra is szükség van, akik szívesen és megfelelő infrastruktúrával felszerelten fogadják a kerékpáros vendégeket” – fogalmaznak.

A Fehérkőlápa Turistaház – amit tavaly az Év Turistaházának választottak meg – és a Turistapark Szentlélek tulajdonosai az elsők közt ismerték fel a rendszer előnyeit, így ők már átestek a személyes minősítési folyamaton – fogalmaz a MIDMAR írása, melyben emlékeztetnek, mindkét szálláshely a Bükk magaslatain helyezkedik el, így kiváló központjai vagy állomásai lehetnek egy tüdőtisztító erdei kerékpáros túrának. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek