Most már tudhatjuk, kiknek csökkent a távhődíja október elsejétől Miskolcon

Megosztás

Megismerhettük a részleteket. Az energiaügyi miniszter rendelete módosította a külön kezelt intézmények távhőszolgáltatás hatósági hődíját október 1-jével. A háztartások azonban most sem kaptak könnyítést a kormánytól.

Október 1-től csökkentek a távhőszolgáltatás díjtételei az úgynevezett külön kezelt intézményeknek és az egyéb felhasználóknak – tájékoztatta a polgármesteri hivatal közleménye szerkesztőségünket. 

Mint azt a közleményben kiemelik: a lakossági felhasználók hatósági díjtételei nem változtak!

Ahogy írják, szeptember 29-én jelent meg az energiaügyi miniszter azon rendelete, mely módosította a külön kezelt intézmények távhőszolgáltatás hatósági hődíját október 1-jével.

A külön kezelt intézmények (például: önkormányzati intézmények, óvodák, iskolák, kórházak, egyetem stb.) távhőszolgáltatásra vonatkozó hatósági díjtételei az alábbiak szerint változtak.
 
•    alapdíj: 528,36 Ft/lm3/év + 5% ÁFA – változatlan
•    alapdíj: 15 539 809 Ft/MW/év + 5% ÁFA – változatlan
•    hődíj: 17 373 Ft/GJ+ 5% ÁFA összegről 9 400 Ft/GJ+ 5% ÁFA összegre csökkent
•    vízfelmelegítési díj: 4 203,40 Ft/ m3 + 5% ÁFA összegről 2 369,61 Ft/m3 + 5% ÁFA összegre csökkent

Az egyéb felhasználók számára a MIHŐ Kft. 2023. január 01-től a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a külön kezelt intézménynek nyújtott távhőszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 50/2011. (IX. 30.) NFM rendeletében meghatározott külön kezelt intézmények hatósági díjtételeivel megegyezően állapítja meg a távhőszolgáltatásra vonatkozó díjtételeket.

Az új díjtételek a 2023. október 1-től kezdődő elszámolási időszaktól kerülnek alkalmazásra.

A lakossági felhasználók távhőszolgáltatásra vonatkozó hatósági díjtételei nem változtak, maradnak a 2014. október 01-től érvényes díjtételek – zárul a közlemény.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek