Csatlakoztatták a távhőrendszerre a Lévay Gimnáziumot

Megosztás

Ezzel ismét bővült a távhőszolgáltatásba bekapcsolt intézmények köre Miskolcon. Igazi szerepe ennek majd a hűvösebb időjárás beköszöntével lesz, így, hogy tavaly nyár óta tudjuk, hogy a Fidesz mennyire elszabadította az energiaárakat az egész országban.

A gimnázium és annak diákotthon/kollégium épületeinek hőellátását biztosító földgáztüzelésű kazántelep kiváltásra került, és az új tornatermi, uszodai létesítmény pedig eleve megújuló energiából előállított távhőellátással létesült. Az épületek ellátása egy közös, új fogyasztói hőközponton keresztül valósul meg. A Lévay József Református Gimnázium a belvárosi rendszerre csatlakozott, ezzel – a környezetbarát fűtés és melegvíz-ellátás választása mellett – tovább nőtt a geotermális energiafelhasználás részaránya – közölte a MIHŐ Kft.

Az új fogyasztó távhőre csatlakozásához korszerű, előreszigetelt, közvetlenül földbe fektetett kétvezetékes primer rendszer épült ki. A létesítmények hőellátását új, változó tömegáramú, egyedi építésű, automatikus szabályozóval ellátott hőközpontok biztosítják. A korszerű, komplex épületszabályozó rendszer az intézmény számára lehetővé teszi a korszerű szolgáltatások igénybevételét, mint például a szakaszos fűtés vagy a külső hőmérséklet szerint szabályozott automatikus fűtés -számolnak be a munkáról.

A távfűtési gerincvezeték szakaszok kizárását biztosító elzáró szerelvények jellemzően a távfűtési aknákban, kezelési pontokon találhatóak. Az elavult műszaki állapotú, szigetelés nélküli vagy leromlott állapotú szigeteléssel rendelkező szakaszolók helyére új, motoros működtetéssel is ellátott, hőszigetelt elzáró szerelvények beépítése valósult meg. A korszerűsítés eredményeként a távhő- és melegvíz-szolgáltatás üzembiztosabbá vált, a hőveszteség jelentősen csökkent – közölte portálunkkal a MIHŐ információi alapján a Városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek