Tokaj új turisztikai központja rangos elismerést nyert el

Megosztás

Kitűnő tervezés és innováció. A BORD Építész Stúdió elnyerte a BIG SEE Tourism Awardot a TATK-Tokaj Aktív Turisztikai Központ projektért.

BORD Építész Stúdió mindig is elkötelezett volt a kiváló tervezés és az innováció mellett, és büszkék arra, hogy a TATK elismerést kapott a tervezés és a turizmus területén is.

A Csurgó-völgyben lévő andezit bányából származó kemény kőzetet hosszú időn át épületek alapjaihoz bányászták. A felhagyott bánya katlanja most egy turisztikai központtal egészül ki.

A BORD Építész Stúdió tervezte projektben a természetes és az épített környezet észrevétlen kapcsolódik egymáshoz, miközben egy különleges hangulatú kertet és egy forrást keretez.

Az épület funkciója, hogy Tokaj borvidékhez, a borokhoz kapcsolódó gasztronómiai programokat nyújtson a környékre érkező turisták számára. Teret ad főző workshopok, gasztronómiához köthető kiállítások, zenés, kulturális előadások, vetítések számára. Rendezvényei illeszkednek a Bodrog partján már meglévő turisztikai létesítmények eseményeihez, esetleges fesztiválokhoz, de önálló vonzerővel is bír. Az épületben főzőstúdió, kiállítótér, gasztro kertmozi és egy négyszáz fős rendezvényterem is helyet kapott.

További részletek a Roadster.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek