Új játékkal gazdagodott az ózdi óvoda

Megosztás

A jó időnek köszönhetően pedig gyorsan birtokba is vehették a vidám ovisok az új csúszdát az Árpád Vezér Úti Tagóvoda udvarán. Komoly összefogással sikerült bővíteni az intézmény udvarának játékait.

Egy nagy közösségi összefogásnak köszönhetően vásárolták meg a csúszdát. A gyerekek azonnal birtokba vették.

Kézen fogva sorakoztak fel az óvodások az udvaron. Együtt várták Janiczak Dávid polgármester és Angyal Béla területi képviselő érkezését, akik az új játszótéri elem átadása miatt látogattak el az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájába – számolt be róla az Ózd.hu. A kicsik énekeltek is a vendégeknek. A csúszda egy világoskék masnival volt kidíszítve. A gyerekek közösen kötötték ki a szalagot, felavatva ezzel az új eszközt. A hivatalos rész után szinte azonnal ellepték a játékot. Egymás után csúsztak le rajta.

„Öröm volt látni, hogy egy ilyen apróság, mint egy új játszótéri eszköz is milyen sikert arat a gyerekek körében, és hogy mennyire várták azt, hogy birtokba vehessék. Egyébként itt az óvoda jól ellátott, hiszen nagyon szép kertje van, amiben rengeteg játszótéri eszköz van. Ezzel az újdonsággal még tovább bővült a gyerekeknek a lehetősége arra, hogy a szabadidejüket kint a természetben, vidáman tölthessék el” – emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A vidámsággal nincs gond. Szaladgálnak és csúszdáznak, kihasználva a jó időt. Sanyika például nagy örömmel mutatta meg nekünk gesztenyegyűjteményét. El is mesélte, hol szedte őket.

„Itt is szoktam és ott is lent is, de ott volt, amikor nem volt. Most volt a csúszda alatt” – mondta Kozma Sándor Attila.

Augusztus elején még számos feladat várt a területen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakembereire. A munka nagyobb részét ők, a kisebb feladatokat pedig az intézmény karbantartói végezték el. A beruházásra azért volt szükség, mert a többi játék már nagyon régi volt. Igyekeztek az újat úgy kiválasztani, hogy készségfejlesztő elemek is legyenek rajta.

„Mivel ez uniós, először ezt meg kellett terveztetni. Amikor elkészült a játszótér, a terepnél földet kellett cserélni, hogy alkalmas legyen a játszótér beépítésére. A vállalkozó ezután megcsinálta a stabil beépítést, az ÓVI kicserélte a területet és be is füvesítették. Bízunk benne, hogy jövő tavaszra ez a fű meg fog erősödni. Bár inkább abban bízunk, hogy nem fog megerősödni, mert a gyerekek folyamatosan igénybe veszik a játszóteret” – fogalmazott Angyal Béla, területi képviselő.

Az intézmény munkatársai és a gyerekek is nagyon örültek a fejlesztésnek. Nagy szükség volt már erre a játékra.

„Ez egy nagyon régi várakozás volt, ami most beteljesült. Igazán nagy, példaértékű összefogásról számolhatok be. Nagyon nagyon örülünk, hogy polgármester úr felajánlásával, a területi képviselő úr közbenjárásával és nagyon sok szülői támogatással, adományokból sikerült ez a játék, úgyhogy nagyon nagyon örülünk és a gyerekekkel együtt fogjuk használni” – nyilatkozta Kovácsné Pirka Edina, az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek