Szex háromezerért – kiskorú prostituáltak kínálják magukat Mezőkövesden?

Megosztás

Bár a helyiek egyre többször tapasztalják, hogy fiatal lányok árulják magukat a település belvárosában, a rendőrségnek mégsincs tudomása ilyesmiről.

Mezőkövesden az is talál lányt, aki „nem egy matyó hímzés”, igaz rövid időre, és az is többszörösen törvénybe ütközik. Legalábbis erre utal számos komment egy helyi Facebook-csoportban, valamint egy megdöbbentő beszámoló, amit egy olvasónk juttatott el a szerkesztőségünknek.

A népi iparművészetéről és gyógyfürdőjéről is ismert B.-A.-Z. megyei település neve nem először került összefüggésbe a prostitúcióval. tavaly év végén a police.hu arról számolt be, hogy svájci-magyar közös nyomozócsoport alakult azért, hogy a Mezőkövesdről Zürichbe, szexuális munkára kivitt nők ügyében nyomozzanak. Akkor négy elkövetőt fogtak el, akik a kisvárosból intéztek lányokat svájci szex munkára.

Most újra a lányfuttatás a téma a Mezőkövesdi fórumokon: elterjedt, hogy a település belvárosában, a főtér és a buszpályaudvar környékén, 14 év alatti kiskorúak szexuális szolgáltatást kínálnak a járókelőknek.

A Kövesden láttam, hallottam zárt csoportban a következő poszt került ki bő egy hete:

„Mi van veled, kövesd? Mióta strichelhetnek a kurvák a főutcán?”

A bejegyzés írója valószínűleg nem egy egyszeri jelenséggel találkozott. Számos hozzászóló erősítette meg ugyanis a prostitúció tényét.

„Menj ki este tíz körül babám! Még fut is utánad a kissrác, »hogy kejjj lyány?«” – olvasható a kommentek között. „True story” – helyesel más, de van, azt állítja, hogy régóta ez megy Kövesden, és sajnos valóban kiskorúak árulják a testüket. Az egyik kommentelő epésen megjegyezte, furcsa, hogy ezen ennyien meglepődnek: „Gondolom, ez nincs benne a kövesdi újságban” – írta.

A lányfuttatás ügyére egy szerkesztőségünkbe eljuttatott olvasói levél tette fel a szomorú ékezetet. Ebben egy konkrét esetről számolnak be, húsba maró balkáni-borsodi realizmussal.

„Az elmúlt hetekben feltűnt, hogy az esti órákban, majd napközben is látom ugyan azokat a fiatal kisebbségi gyerekeket az utcán. Először gondoltam magamban, hogy hát nyár van, anno mi is kint voltunk, nincs ezzel semmi baj. Mivel sokat dolgoztam az éjszakába így a megérzésem nem csalt, ezek nem egyszerű gyerekek… Egyre többet keringtem munkámból adódóan Mezőkövesd utcáin, és rengetegszer egymásba futottunk. Láttam beszállni idegen autóba, aki elvitte majd kis idő múlva újra megjelent, majd jött a következő autó. Rögtön leszűrtem, hogy miről szól a történet. Én nem vagyok rendőr, de elég hamar összeállt a kép.” – kezdi a történetét olvasónk, aki ezután arról mesél, hogy egy ismerősével futott össze a belvárosban, beszélgetni kezdtek az utcán. Nem kellet sok idő mire megjelent mellettük egy fiatal srác.

Nagyjából 8-10 éves lehetett. Először cigit tarhált. Mivel láttuk, hogy kiskorú, természetesen nem adtunk neki, majd jöttek a további próbálkozások:

– Akkor adj már 200 forintot.

– Nincsen, nem hordok aprót.

Ezután szemrebbenés nélkül tette fel a következős kérdést, amin igencsak meglepődtünk:

– Nő érdekel?

– Milyen nő? Micsoda?

– Várjá’ mingyá jövök…

A fiú elrohant, hírtelen nem is láttuk, hogy hova, úgy eltűnt. Majd visszaszaladt egy nála egy két évvel idősebb, saccra 12-13 éves lánnyal, aki csak – szinte suttogva – annyit mondott, hogy „a cumi 3000”.

Ekkor tudatosult bennem, hogy amit láttam az nem csak a jó fantáziám szüleménye, hanem Mezőkövesden ezek a gyerekek tényleg prostitúcióval szedik össze a pénzt a megélhetésükhöz. A történet vége természetesen az lett, hogy tőlünk üres zsebbel távoztak. Nem telt el sok idő, megállt egy autó, szaladt oda a kissrác, majd ment a lányka is. A lány beszállt, ám a kocsi nem hajtott el. A fiú leült a padka szélére és türelmesen várt, míg befejeződik az aktus. Ha nem látom, ezt nem hiszem el, hogy ez Mezőkövesd belvárosában megtörténik” – számolt be olvasónk, aki azzal zárta gondolatait, hogy nem érti, a hatóságok miért nem tesznek semmit az ügyben, hiszen a városban működik térfigyelő rendszer, és elég sűrűn járőröznek is a rendőrök. Az dolog külön pikantériája, hogy fényes nappal történt az említett esemény.

Megkerestük az illetékes hatóságot, szerettük volna megtudni, hogy a Mezőkövesdi Rendőrkapitánysághoz érkezett-e lakossági bejelentés prostitúcióról, valamint azt, hogy várható-e intézkedés az ügyben. A következő választ kaptuk a kérdéseinkre:

A fenti megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a Mezőkövesdi Rendőrkapitánysághoz nem érkezett bejelentés, panasz vagy jelzés az Ön által említett tárgykörben, illetve saját észlelésünk sem volt e vonatkozásban. Az Ön jelzése alapján a helyi társhatóságokkal is felvettük a kapcsolatot, de ők sem tudnak a jelzett vélt jelenségről.

Fotó: Google Utcakép

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek