Felszámolják az illegális szemétlerakókat Mezőkövesden

Megosztás

Elkezdte az önkormányzat a munkát, első lépésként a Gergely utca elején felhalmozott szemetet takarítják el.

Mezőkövesd Város Önkormányzata az elmúlt időszakban folyamatosan dolgozott a városban található illegális szemétlerakóhelyek megszüntetésén – írja a mezokovesd.hu portál.

– Az elmúlt egy év arra volt jó, hogy az összes hatósági eljárás, összes jogszabály adta lehetőséget kihasználva megpróbáltunk a jog keretein belül és a hatósági eljárások keretein belül eredményt elérni. Sajnos azt kell mondanom, hogy ezek az intézkedések nem vezetnek eredményre. Azokra a tulajdonosokra, akik tűrik, hogy a portájukon szeméthegyek keletkezzenek, közigazgatási bírság kiszabása történt meg, azonban azt is tudni kell, hogy a közigazgatási bírság önkéntes befizetésen alapul, tehát ha nem fizetik be, nem történik semmi – magyarázta dr. Fekete Zoltán polgármester.

Az önkormányzat a kötelező eljárások lefolytatása után egy újabb intézkedésbe kezdett az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

“A most elindított akció lényege, hogy az önkormányzat saját pénzén, egy hulladékgazdálkodási jogkörrel rendelkező céggel elszállíttatja az érintett területekről az illegális hulladékot. A munka és szállítás költségét viszont rá fogjuk terhelni az ingatlan tulajdonlapjára, az ingatlantulajdonosokra.”

Ha ezt a költséget nem térítik meg az ingatlantulajdonosok, akkor a NAV-on keresztül behajtásra kerül, aminek akár a végeredménye az is lehet, hogy az érintett ingatlant el kell árverezni – emelte ki a városvezető.

Mezőkövesden főként a nagytemplom mögötti területeken, a Gergely, Varga Pál és környékbeli utcákban tapasztalható az illegális szemétlerakók problémája, de van a város déli részén is egy-két ilyen ingatlan. A munkát a legnagyobb lerakók felszámolásával kezdik meg, majd a többivel folytatják.

via és fotó: mezokovesd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek