A matyó lányok sem maradhattak szárazon húsvéthétfőn

Megosztás

Minden évben ez a hölgyek napja, bár a hidegebb időben nem feltétlenül örülnek a hideg vízzel locsolásnak. Mezőkövesden és környékén idén sem maradt ki a kaland.

A mezőkövesdi Hadas városrész apró telkeivel, szabálytalanul kanyargó utcáival, meszelt falú, nádtetős parasztházaival 150-200 év távlatából idézi fel az egykori mezővárosi életformát – írja a Travelo.

A településrész könnyedén körbejárható, a legszebb épületek szinte egy kupacban vannak, mivel anno az egymással rokon családok egy udvarban, vagy legalábbis közeli szomszédságban laktak. A városrész építészetileg még ma is őrzi ezt a szerkezetet, és egyben a nevét is, amelyet az itt élő hadakról, vagyis családokról neveztek el az atyafiságot jelentő hadas kifejezés után.

A mezőkövesdi Matyó Húsvét hétfői napján 10 órától 15:30-ig műsorral készült a Matyó Néptáncegyüttes, a Százrózsás Néptáncegyüttes, a Matyó Népi Együttes és a Matyó Nagymamaklub.

11:30-tól fellépett Oszvald Marika, 16 órától pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjét hallhattuk. A nap során több alkalommal is figyelemmel kísérhettük a vödrös locsolkodást.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek