Napjaink egyik legjelentősebb szépségtrendje: hódít a szemöldök-tetoválás

Megosztás

A szemöldök az arc megjelenésének és karakterének meghatározó eleme. A mostani trendek pedig ismét a dúsabb, természetesebb hatású fazonokat részesítik előnyben, amivel sajnos nem mindenki rendelkezik.

Ám szerencsére van megoldás, hiszen a szemöldök-tetoválás segítségével remekül lehet alakítani, dúsítani rajta. A szolgáltatás elérhető a Helia-D Kozmetikai Szalon sminktetoválásai között is.

Smink- vagy sima tetoválás? Mi a különbség?

A 2000-es évek elején jött divatba (ismét) a vékonyra szedett szemöldök. Ebben az évtizedben szinte minden hölgy szorgalmasan ritkította a sajátját, ám a 2010-es években újra a dúsabb fazon lett a trendi.

Csakhogy a nemkívánatos szálak folyamatos kitépkedését a szőrtüszők is megszenvedték, így sokan szembesültek azzal, hogy hiába szeretnének vastagabb szemöldököt, nem tudják visszanöveszteni, mert a rendszeresen szedett részeken teljesen kikopott.

Sokan a tetoválásban látták a megoldást, ezért testtetoválókkal rajzoltatták meg a szemöldöküket. Ez a megoldás azonban több sebből is vérzett: a tinta ugyanis túl mélyre került a bőrbe, a kész mű egy idő után elmosódott és kékes-zöldes árnyalatú lett, illetve gyakran a kivitelezéssel is gondok voltak, így a végeredmény minden volt, csak épp természetes nem.

Ezért létrejött a sminktetováló szakma, amely teljesen elkülönült a normál testtetoválástól, napjainkban pedig már teljesen önálló szakterületté nőtte ki magát. Ennek az az oka, hogy másfajta eljárásokat, eszközöket és alapanyagokat igényel, a két terület szakemberei pedig nem végzik el egymás munkáját, tehát egy sminktetováló nem készít különféle motívumokat a testünkre és viszont.

Milyen egy profi sminktetoválás?

Ma már egyre többen tevékenykednek ezen a területen, így a kínálat hatalmas, viszont megtalálni a megfelelő szakembert annál nehezebb. Ne feledjük, hogy egy valóban profi sminktetoválónál az alábbi 3 dolog alapvető:

  • Magas szintű szaktudással rendelkezik,
  • Professzionális eszközökkel és alapanyagokkal dolgozik, kiemelten ügyelve a higiéniára is,
  • Megvan benne az a jó ízlés és szépérzék, melynek segítségével a vendéghez tökéletesen passzoló tetoválást készít.

A természetes hatású szemöldök-tetoválás egyik legfontosabb ismérve, hogy illik az arcformánkhoz, a bőrünk és a hajunk színéhez, a szemek alakjához, és olyannyira élethű, hogy alig lehet megkülönböztetni az igazi szőrszálakat a felrajzoltaktól.

Az íve szépen megrajzolt, az eleje világosabb a vége felé fokozatosan keskenyedik és sötétedik, illetve a két oldal teljesen szimmetrikus. Többféle technika is létezik attól függően, hogy a szálas vagy a púderes hatást részesítjük előnyben, érdemes átbeszélni a szakemberrel az elképzeléseinket.

Kinek ajánlott?

Tulajdonképp mindenkinek, aki elégedetlen a szemöldökével, legyen az akár aszimmetrikus, hiányos, ritka, foltos vagy túl világos. Az elkészült tetoválást elég 1-2 évente egy kicsit felfrissíteni (ez ugyanis előbb-utóbb kikopik), a köztes időben pedig viseljük büszkén.

Kapcsolódó cikkek