Céges rendezvénynek indult, végül megszépítették az edelényi kastély kertjét

Megosztás

A csapatépítő tréning hallatán szinte mindenkinek valamilyen kényelmetlen és unalmas program jut eszébe. Közös karácsonyi vacsora azokkal az emberekkel, akikkel a munkaidőt is alig bírjuk ki; extrém sportok az összetartás jegyében, esetleg egy erőltetett társasjáték néhány karcos pálinka társaságában.

Évente legalább egyszer szembejön velünk a csapatépítő kifejezés. Ebben a néhány órában, vagy akár néhány napban a résztvevők bővítik a szakmai tudásukat, a játékos programok megkönnyítik a munkatársak közötti kommunikációt, és minden egyes csapattag készségeit fejlesztik. Ez a hivatalos álláspont, de a valóság ennél sokkal drámaibb: sokak szerint ez csupán pénzkidobás és a kellemetlen feladatok, illetve programok egyáltalán nem segítenek a csapaton és a környezeten.

A Bosch HR részlegét senki nem vádolhatja haszontalansággal, ugyanis az Edelényi kastély kertjének rendbetételével töltötték a szabadidejüket.

“A személyügyi osztály vezetője, Sándor Csaba keresett meg bennünket azzal, hogy szeretnének a kastélykertben csapatépítő tréninget tartani. Úgy gondolták, hogy a tréning keretében lefestenék a kastély körüli padokat, a Báránytól átvezető hidat, szemeteseket – előtte, ha szükséges, le is csiszolnák azokat, – a Fűzfa játszókert bokrait pedig megigazítanák. Festéket, csiszológépet és szerszámokat hoznak magukkal. Ezért csak azt kérnék, hogy a kastélyba bejöhessenek. Mit is mondhattunk erre? Vártuk őket nagy szeretettel.” – olvasható az Edelényi kastélysziget beszámolójában.

Az elvégzett munka jutalmaként a szorgos munkatársak még nyitás előtt felvezették és egy tárlatvezetés keretein belül bemutatták Edelény gyöngyszemét, a L’Huillier–Coburg kastélyt.

Fotók: Edelényi kastélysziget

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek