Két mozgalmas hét – rengeteg ipari fejlesztés érkezett Miskolcra

Megosztás

Van még megyeszékhelyünkben tartalék és ami még fontosabb, az akkugyárakon kívül is van élet és ipari fejlődés. Nagy sikert könyvelhet el Miskolc, a meglévő vállalatok mellett rengeteg új cég is megtelepedik a városban és közvetlen közelében, nem akkugyárak.

Ha követjük az időrendi sorrendet: a bejelentések között szerepelt az LG Magna 20 milliárd forintos fejlesztése, Sanofi nyolcmilliárd forintos beruházásának befejezése és a Bosch Energy and Body Systems Kft. 18 milliárdos fejlesztése. A Felsőzsolcára érkező GKN Automotive Hungary Kft. pedig 52 milliárd forintos beruházás keretében építette meg féltengelyeket gyártó üzemét. Ezek a beruházások összességében Miskolcon belül nagyságrendileg 500, míg Felsőzsolcán akár 1500 új munkahelyet is jelenthetnek.

– Valóban, mozgalmas és sikeres heteken vagyunk túl – mondta Veres Pál polgármester, amikor a beruházások jelentőségéről kérdeztük. A már jól ismert, Miskolcon letelepült nagyvállalatok kapcsán a városvezető megjegyezte: láthatóan jól érzik magukat nálunk, hiszen itt bővítenek. – Meggyőző számukra az, amit nálunk tapasztaltak az évek során. A tárgyalások során rendre dicsérik a támogató környezetet – mutatott rá a polgármester.

A városvezető kiemelte a Bosch példáját: a vállalatcsoport csak idén már a második komoly fejlesztésről ad hírt, hiszen februárban bejelentették, hogy összesen csaknem 70 milliárd forintból logisztikai és disztribúciós központot hoznak létre, valamint bővítik gyártási kapacitásaikat Miskolcon 2024 végére.
– Amikor Miskolc újragondolta a gazdaságfejlesztési stratégiáját, akkor azt mondtuk, jöjjenek ide minél nagyobb számban az olyan középvállalatok, amelyek néhány száz főt foglalkoztatnak, de magas hozzáadott értékkel és nagy innovatív tartalommal rendelkeznek. Ezt a kapacitást el tudjuk látni kiváló szakemberekkel, amiben a Miskolci Egyetem, illetve a középfokú szakképző intézmények komoly partnerek – mondta Veres Pál. Hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy mind a már letelepült, mind az újonnan érkező cégek számára vonzó legyen Miskolc. Megtudtuk, hogy további két olyan céggel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, amelyeknek a fő profilja szintén az elektronika, de ezekről egyelőre bővebb tájékoztatást nem adhatott a városvezető.

Mindemellett bíznak abban is, hogy a Miskolcról elvándorolt munkaerő visszatér városunkba az újonnan létrejövő versenyképes és innovatív munkahelyek által kínált lehetőségek miatt. (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek