Veres Pál tisztázta: szó sincs újabb kínai akkumulátorgyárról a miskolci beruházás kapcsán

Megosztás

A miskolci polgármester a közösségi oldalán reagált a pánikkeltésre és tisztázta, hogy pontosan milyen cég érkezik a megyeszékhelyre.

Mint arról mi is beszámoltunk vasárnap, nagy bejelentést tett Veres Pál, Miskolc polgármestere a Facebook-oldalán. A városvezető arról tájékoztatta a követőit, hogy az LG Magna a következő beruházását Miskolcon fogja megvalósítani.

Ahogy arról a Borsod24 is írt, a 2021-ben alapított LG-Magna cégcsoport elektromotor alkatrészek gyártására szakosodott. A Miskolcon megvalósuló új üzemük célja, hogy kiszolgálja az autóiparban tapasztalható elektromos átállás miatt megnövekedő piaci igényeket.

Ennek ellenére a bejelentést követően sokan “újabb kínai akkumulátorgyárral” kezdtek el riogatni, ezeket az aggályokat igyekezett tisztázni Veres Pál újabb közösségi médiás posztjában:

“A tegnapi bejelentés kapcsán érdemes tisztázni néhány dolgot, mert a közösségi médiában felütötte a fejét az “újabb kínai akkumulátorgyár” pánikkeltés” – írta a városvezető.

“A közeljövőben Miskolcra települő LG Magna egy vegyesvállalat, amit a világ egyik legnagyobb elektronikai társasága, az LG, és az autóipari alkatrészek gyártására szakosodott Magna International hozott létre elsősorban elektromos és önvezető autók alkatrészeinek fejlesztésére és gyártására.”

“Az LG-t senkinek nem kell bemutatni, mindenki látott már LG mosógépet, hűtőt, TV-t, telefont, de a cég ezek mellett sokat fektet innovatív technológiák fejlesztésébe – ilyen a modern autóipar is – központjuk pedig Szöulban, Dél-Koreában van.”

“A Magna International egy kanadai vállalat, amely egyebek mellett a General Motors, a Ford, a BMW, a Mercedes, a Volkswagen, a Toyota és a Tesla alkatrészbeszállítója és hazája egyik legjelentősebb vállalata.”

“E két társaság közös cége, az LG Magna hoz létre Miskolcon új gyárat, ahol elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit fogják gyártani, valamint az elektromos motorok különböző elemeit, fedélzeti töltőket és invertereket.”

“Azon leszünk, hogy a cég otthonra leljen Miskolcon és jó munkahelyek létesítésével segítse a városunk életét!” – zárta bejegyzését a borsodi megyeszékhely polgármestere.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek