A Mezőkövesd kiesett, Kazincbarcika továbbjutott a Magyar Kupában

Megosztás

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában, a 32 közé jutásért zajló csatában, szombaton délután az NB II-es FC Ajka vendége volt a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli csapata, a Kazincbarcikai csapat pedig a Békéscsabán vendégeskedett.

Az első osztályú Mezőkövesd nagy meglepetésre nem bírt a másodosztályú Ajka együttesével. Már a mérkőzés elején, a 18. percében hátrányba került a borsodi együttes. A Mezőkövesd próbálkozott, de igazán nagy helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk, sőt kontrából inkább a Veszprém megyei csapatnak voltak lehetőségei. A cserék sem segítettek és a borsodi együttes nem tudott kiegyenlíteni, így a 3. fordulóban búcsúzni kényszerült a Magyar Kupa küzdelmeitől.

Sikeresebb napot zárt a Kazincbarcika, akik Békéscsabára látogattak. A mérkőzés hosszú ideig gól nélküli döntetlenre állt, de a hajrában sikerült a borsodi csapatnak kivívnia a továbbjutást. Először a 81. percben talált be Székely, majd a 89. percben Kurdics szabadrúgás góljával biztosította be a továbbjutást az együttes.

Kapcsolódó cikkek