Felébredt a kómából a borsodi családapa, aki az energiaitaltól kapott koffeinmérgezést

Megosztás

Felébredt a kómából, és már haza is térhetett a koffeinmérgezést kapott 18 éves családapa. Szabolcs teljesen a tudatánál van, és már megkezdhetik a rehabilitációs kezelését is. Az esetről július végén mi is beszámoltunk, ezt a cikkünket itt olvashatja.

Szabolcs még júliusban kapott rángógörcsöt a családja szeme láttára. A 18 éves férfi szinte üdítőként fogyasztotta az energiaitalt, volt, hogy alig egy hét alatt 24 dobozzal is megivott. Nagy valószínűséggel ez is hozzájárult ahhoz, hogy amikor megpróbált felkelni a féléves kislányához, alig lépett a babakocsihoz, a fejéhez kapott, majd összeesett. Egy szót sem volt képes mondani, a szerettei kezdték meg az újraélesztését. Masszírozták a mellkasát és levegőt fújtak a szájába. Életveszélyes állapotban szállították a miskolci kórházba, ahonnan aztán a család kérésére átkerült az ózdi gyógyintézménybe.

Az orvosok nem sok esélyt láttak a felépülésre, elmondásuk szerint, alig egy százalék az esély volt arra, hogy Szabolcs életben marad és valaha felépül. A férfi testvérei és kedvese imaláncot indítottak. Most ennek tulajdonítják, hogy magához tért, mi több, már haza is vihették.

Itthon van már közöttünk! Teljesen tudatos állapotban van, a fizikális rehabilitációt is megkezdjük a héten, de a nehezén már túl van szerencsére” – írta Facebookon a férfi testvére

Nem az energiaital a probléma

Zacher Gábor toxikológus szerint egyébként a mérték betartásával az ilyen italok nem veszélyesek.

– Aki betartja a szabályokat, vagyis a megfelelő mennyiséget veszi magához, annak nem kell ilyen problémától tartania. Nem szabad tehát olyan következtetést levonni, hogy az energiaitalba bele lehet halni. Tulajdonképpen akár a vízbe is belehalhatunk, ugyanis ha annyira sokat iszunk, vízmérgezést kapunk. Egy jó minőségű presszókávé is tartalmazhat annyi koffeint, mint egy energiaital – mondta a szakorvos.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Ripost.hu

Kapcsolódó cikkek