Két macska voltam – Irodalom és terápia – dr. Máté Gábor és Kepes András beszélgetése Miskolcon

Megosztás

Kepes András idén ünnepli 75. születésnapját, és kereken 50 éve indult el pályáján. A különleges évfordulóra jelenik meg új regénye, a Két macska voltam.

A szerző a könyv apropóján beszélget a világhírű kanadai orvossal, dr. Máté Gáborral arról, mit jelent az emberi tisztesség, hogyan gyógyulhatunk könyvek segítségével, mit kezdhetünk saját és irodalmi hőseink traumáival, döntéseivel, sorsával.

Kepes András új könyvében a hetvenes években egy apa a családjával egy vidéki tanyára költözik abban a hitben, hogy maga mögött hagyhatja a diktatúrát, ám új élet helyett a saját poklát teremti újra. Legidősebb fia, György, az apai nyomás és önkény elől menekülve a rendszerváltás idején visszatér Budapestre, ahol rendőrként a bűn és a tisztesség között ingadozva saját élete után is nyomoz. Választás elé kerül, mit kezdjen a múlt hazugságaival, amelyek a környezetében tönkretették a szülő-gyerek kapcsolatot, a szerelmet és a barátságot. Egy ponton azt a döntést hozza, hogy saját kezébe veszi a sorsát… A Két macska voltam egy lélektani krimiket idéző sorsregény egy olyan korban, amelyben a történelmi és emberi traumák nyomán kiveszőben van a mindennapokból az erkölcs és az emberség.

Dr. Máté Gábor (1944) magyar származású kanadai orvos, számos sikerkönyv (Normális vagy, A test lázadása, A sóvárgás démona, Szétszórt elmék, A család ereje) szerzője. Széles körű elismertségnek örvend az ADHD (figyelemhiányos-hiperaktivitás zavar), a függőségek, illetve a stresszbetegségek területén. Könyveinek visszatérő témája a gyermekkor és a traumák hatása az ember testi-lelki egészségének alakulására neurológiai és pszichológiai mechanizmusokon keresztül. Szilárd meggyőződése, hogy az elme, a tudat, a lélek egészsége nem választható el a test egészségétől, illetve hogy a lelki betegségek okai számos esetben a jelen kor társadalmi körülményeinek számlájára írhatók.

Helyszín: Miskolci Egyetem Díszaula (Miskolc, Egyetem út 1, 3515, A/4 épület, Díszaula)
Időpont: 2023. október 18., 19:00

A szerzők kötetei kedvezményesen vásárolhatóak meg a helyszínen. A szerzők az esemény után dedikálnak!

Jegyvásárláshttps://openbooks.hu/esemeny/ket-macska-voltam-irodalom-es-terapia-dr-mate-gabor-es-kepes-andras-beszelgetese-miskolcon/

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek