Csütörtökön demonstrációt tartanak a Centrumnál az akkufeldolgozó-üzem ellen

Megosztás

Bár a miskolciak demonstrálnak, ez mindannyiunk érdeke. Aki teheti, legyen csütörtökön 17.00-kor a Centrum előtti szökőkútnál. A saját és gyermekeink egészsége a tét, ami már így sem kicsi problémákkal szembesül. A fideszes képviselők pedig csendben arra várnak, hogy elhalnak a tiltakozások és sunnyogva betelepíthetik mellénk mérgező akkugyáraikat.

Így látja Stummer János, a Momentum politikusa és az alsózsolcaiak is. Mivel egy rendkívül fontos ivóvízbázisra épülne a mérgező akkugyár, nemcsak Alsózsolca, hanem számos környező település és Miskolc tekintélyes részének ivóvize is óriási veszélybe kerülne, amennyiben Csöbör Katalin asszisztálásával valóban idehozná a Fidesz ezt az akkuüzemet.

“SZOLIDARITÁS GYŰLÉS ALSÓZSOLCÁÉRT CSÜTÖRTÖK 17 ÓRÁTÓL MISKOLCON A CENTRUMNÁL! – Lássuk, Miskolc tud-e kiállni az utánunk jövőkért? Meg akarja-e védeni ez a város azt a vízbázist, amit most az Alsózsolca határába tervezett akkumulátor-darálóval közvetlenül veszélyeztetnek a hatalmon lévők? Tud-e ez a város szolidáris lenni a közös sorsban osztozókkal?

Én múlt héten ott voltam Alsózsolcán, és láttam az erőt ott a zsolcaiak szemében, hogy ők bizony nem fogják hagyni magukat. Nekünk pedig kutya kötelességünk nem magukra hagyni őket ebben a harcukban.

Akik most a közös jövőt veszélyeztetik, ők csak az erőből értenek. Önök Alsózsolcán múlt héten erőt mutattak. Most Miskolcon a sor!

Csöbör Katalin most abban reménykedik, hogy ez az ügy Alsózsolcán marad. Mi viszont azt akarjuk, hogy az egész környék értesüljön róla, hogyan járt el képviselő asszony a sajátjaival. Nem hagyhatjuk, hogy ezt megússza!

Épp ezért tartjuk Miskolcon a Centrumnál csütörtökön 17 órától a szolidaritás-tüntetést Alsózsolca, az önök jövője mellett. Jöjjön el, értesítse ismerőseit, legyünk minél többen! Mi itt leszünk a Centrumnál a szökőkút mellett!

Talpra, magyar!” – írta a közösségi médiában Stummer János. Most még tehetünk valamit a tisztább jövőnkért, precedens értékű lehet, ha sikerül kiűzni a teljesen bizonytalan hátterű, az idei év előtt nagyjából nem is létező akkugyártó céget.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek