Virrasztanak a diákok Miskolcon a státusztörvény miatt

Megosztás

“A kormány bosszúálló hozzáállása csak tovább ront az egyébként is borzalmas és válságos helyzeten” – tanévnyitó virrasztást szervez az ADOM Diákmozgalom és a Helyi Civilek Szövetsége Miskolcon – adta hírül a szervezet saját Facebook oldalán.

Merucza Tibor Alex, a szervezet kommunikációs alelnöke felidézte, hogy több mint egy éve demonstrálnak folyamatosan, a kormányzat ennek ellenére elfogadta a státusztörvényt, mellyel “teljesen felborította a status quo-t”, vélekedett.

– Jelenleg 16 ezer pedagógus állás van betöltetlenül, melyeknek száma csak növekedni fog, ezért virrasztásunk apropója az emlékezés lesz – mondta el Merucza. Mint azt a szervezet közösségi oldalán írják: „hazánkban a rendszerváltás óta ez lesz a legválságosabb tanév, ezt a helyzetet pedig csak rontja a kormány kontraproduktív, bosszúálló hozzáállása.”  

A virrasztás alatt kötetlen beszélgetések, illetve az éjszakai órákban kisebb egyéni előadások is lesznek. A demonstráció időpontja: 2023. szeptember 1. este 6 órától szeptember 2. reggel 6 óráig. A demonstráció helye: Hősök tere, Miskolc. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek