Csütörtök este lakossági fórumot tartanak az új alsózsolcai üzem ügyében

Megosztás

Heves a tiltakozás a napokban bejelentett beruházás kapcsán, az Andrada Group további tájékoztatást ígér.

Mint arról mi is írtunk, éves tízezer tonna kapacitású akkumulátor feldolgozót tervez a részben szlovén magánemberek tulajdonban lévő Andrada Group Magyarország Kft. Alsózsolcán – írja a Borsod Abaúj Megyei Kormányhivatal Közleménye alapján a villanyautosok.hu portál.

Az új üzemben a Magyarországon lítiumion akkumulátorokat előállító gyárak (pl.: dél koreai SAMSUNG SDI gödi, az SK Battery Manufacturing Kft. komáromi, a japán Yuasa Magyarország Kft. miskolci) gyárából származó gyártásközi selejt akkumulátorblokk (nehézfémeket tartalmazó fémoxid) gyűjtését, előkezelését és hasznosítását tervezik.

A bejelentés nagy felháborodást váltott ki, többek között az LMP is aláírásgyűjtésbe kezdett az új akkumulátor-feldolgozó üzem ellen.

Az Andrada a témában lakossági fórumot tart csütörtök este. Mint a Facebook-oldalukon írják, a képviselőik és vezetőségük csütörtökön 18.00 órai kezdettel “további részletes információkkal szeretettel várja Önöket személyesen az alsózsolcai Andrada üzemben”.

A posztból az is kiderül, hogy “az Andrada gyártelepe az alsózsolcai ipari parkban van, a Gyár utcában, abban az épületben, ahol a posta is található”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek