Jól látható fejlesztések Kiliánban és Bulgárföldön is

Megosztás

Van, ahol régi játékokat cserélnek újra, van, ahol klubhelyiséget újít meg a városvezetés, illetve folytatódik a területek zöldítése, csinosítása is. Miskolc a válságban sem áll meg.

A lakossági igényeket figyelembe véve Bartha György önkormányzati képviselő ebben az évben eddig csaknem 8 millió forintot fordított képviselői keretéből különféle beruházásokra választókörzetében. 45 méter hosszan, 6,5 méter szélességben, mintegy 300 négyzetméterrel bővül a zöld terület Dél-Kiliánban a régi és az új Egészségház között elterülő részen, ahol korábban aszfaltozott út volt – tudtuk meg Bartha György MSZP-s önkormányzati képviselőtől. A területet most még csak föld borítja, azt várják, hogy leülepedjen. Ősszel pedig növényeket vagy fákat ültetnek ide, s miután a képviselőtestület elfogadta a javaslatot, hivatalosan már Mókus ligetnek hívják ezt a helyet – számolt be erről a Minap.hu.

“A választókerületem más pontjain is voltak természetesen fejlesztések” – hangsúlyozta Bartha György. „Észak-Kiliánban alpolgármester asszonnyal a közösséget segítettük. Közösen vettünk részt a városrész klubhelyiségének felújításában. Ezen kívül egyéb, a helyi lakosok által kért munkákat végeztünk el, mint például a parkolóhelyek felfestését” – sorolta az önkormányzati képviselő. 

Bartha György elmondta, hogy Bulgárföldön, az Andrássy úton található játszótér régi eszközeinek a cseréje is elkezdődött. Idén új csúszdát és hintát helyeztek itt el, jövőre pedig továbbfolytatják a játszótér felújítását. Szólt arról is, hogy májusban mindkét kiliáni városrészben a közvilágítási lámpatestekre ismét kaspós virágokat helyeztek ki, s mivel sok elszáradt fenyőt kellett kivágni, legalább 60-80 fát is szeretne elültetni a körzetében. A választókerület virágosítása érdekében pedig évente több száz tő egynyári és évelő növényt is vásárol. A palántákat a bérházak lakói az épületek előtt, az általuk kialakított kiskertekben ültethetik el. Bartha György hozzátette, hogy nagy hangsúlyt helyez a közösségi élet fejlesztésére is. Ennek részeként folytatódik a Kilián-déli Zenés Délután programsorozat, amelyre más városrészekből is érkeznek látogatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek